Cum arăta și ce poreclă avea David Popovici în copilărie. Detalii mai puțin știute

Autor: Bianca Vidoi

David Popovici

Sursa: Facebook David Popovici

David Popovici este unul dintre cei mai cunoscuți sportivi din România, însă puțini știu care a fost porecla sa în copilărie.

Pe parcursul carierei sale, David Popovici a avut parte de rezultate impresionante, în vara anului 2024 ajungând campion olimpic la proba de 200 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris. Deși numele acestuia se află pe buzele tuturor, puține persoane cunosc porecla pe care a avut-o în copilărie.

Ce poreclă avea David Popovici în copilărie

David Popovici a ajuns campion olimpic la proba de 200 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris, însă copilăria sa a fost una modestă, în care disciplina a fost cea mai importantă, element ce

l-a ajutat și în dezvoltarea carierei sale. Pasiunea sa pentru înot a început de la o vârstă fragedă, mai exact de la 4 ani, iar pentru a se antrena acesta frecventa bazinul de înot de la Lia Manoliu.

Citește și: David Popovici a cerut infrastructură sportivă în România, însă bazinele de înot se prăbușesc sub ochii noștri

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”

Părinții săi au ales înotul pentru a putea să doarmă mai ușor noaptea, dar și ca măsură preventivă pentru corectarea primelor semne de scolioză. Ulterior, David Popovici s-a antrenat la clubul privat Bucharest Sport Club, acolo unde a primit porecla ce l-a urmărit pe parcursul copilăriei sale. David nu era competitiv și înota în propriul ritm, iar primul lui antrenor îl striga adesea: „Zânule, admiri norișorii, ce faci?”. Porecla „zânul” a venit de la lungimea părului pe care o avea în perioada respectivă.

Imagini de colecție cu David Popovici

David Popovici a fost încurajat întotdeauna de părinți să facă ceea ce îl pasionează și să se bucure de competiție, chiar dacă ajunge pe primul loc sau nu. Aceste calități au fost insuflate de părinții lui încă din copilărie. În perioada copilăriei, David Popovici era considerat un copil energic și plin de umor, iar deși pare greu, acesta se plictisea foarte ușor, în special în momentele în care era nevoit să înoate distanțe lungi, potrivit prosport.ro.

În momentele în care se plictisea, David Popovici se oprea pentru a se juca cu ochelarii sau le cerea antrenorilor să meargă la toaletă. Existau însă și situații în care acesta se plângea de diferite dureri de cap, umăr sau burtă. În copilărie și la începutul adolescenței sale, David Popovici era cunoscut și apreciat pentru părul pe care îl avea, dorindu-și să îl aibă cât mai lung.