CUM ARATA Tina Turner la 73 de ani FOTO si VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 15 iul 2022, 11:15

Tina Turner, care a devenit celebra in intreaga lume cu piese ca "What's Love Got to Do with It", "Simply the Best" sau "Proud Mary", a decis la 73 de ani sa devina cetatean elvetian.

 Cantareata a avut un mariaj marcat de abuzuri si dependenta de droguri, a trecut printr-un divort si a cunoscut faima, electrizand publicul cu energia concertelor sale.

Pe numele sau real Anna Mae Bullock, Tina Turner s-a nascut pe 26 noiembrie 1939, in Brownsville (Tennessee). Tatal ei lucra pe o plantatie de bumbac, iar mama ei era de origine indiana. Cantareata a trecut, de altfel, la budism in 1970.
Dupa liceu, Tina Turner s-a mutat la Saint Louis, atunci capitala blues-ului, unde l-a intalnit pe Ike Turner, un chitarist cu opt ani mai in varsta decat ea.
Primul lor single- "Fool in Love"- a urcat pe primul loc in topul Hit Parade.
Consacrarea ei in cariera solo a venit in 1966, odata cu lansarea piesei "River Deep Mountain High", compusa pentru ea de Phil Spector.
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/tina-7a0186b9d149b965841c5f4ce7f87f3a.jpgCasnicia ei a inceput sa se degradeze dupa ce Ike Turner a devenit dependent de droguri si abuziv, Tina Turner parasindu-l pe 2 iulie 1976 si luand cu ea cei patru copii ai cuplului, dintre care doi pe care sotul ei ii avea dintr-o relatie anterioara.

In timpul divortului, ea a renuntat la orice sprijin din partea lui Ike si la drepturile asupra melodiilor comune. Si-a inceput cariera solo in 1984, la New York, cand avea datorii de o jumatate de milion de dolari si traia doar din ajutorul social. In acelasi an, la varsta de 45 de ani, Tina Turner a castigat patru premii Grammy pentru albumul de revenire "Private Dancer" si a aparut, alaturi de Mel Gibson, in filmul "Mad Max- Beyond Thunderdome".


A mai jucat in numeroase filme si a lansat alte 10 albume muzicale, a caltigat 8 premii Grammy si a vandut mai multe bilete la concerte decat orice alt artist solo din istorie. Revista Rolling Stone a numit-o "una dintre cele mai bune cantarete din toate timpurile" si o considera "Regina Rock and Roll".
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/tina2-3ef93a04f16761075b835bea2d1a0a2e.jpgTina Turner s-a retras din viata publica dupa turneul sau ce e avut loc in 2008/2009.
Cantareata a invatat limba germana si s-a mutat in Elvetia in 1995, pentru a locui cu partenerul sau de viata Erwin Bach.
Potrivit publicatiei elvetiene Blick, Tina Turner intentioneaza sa renunte la cetatenia americana atunci cand va primi pasaportul elvetian.( sursa Mediafax)


 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.