Cum arata un magazin din capitala Coreei de Nord! FOTO si VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 13 nov 2020, 17:50

Jurnalistii CNN au realizat un reportaj intr-un magazin din Phenian, capitala Coreei de Nord. Imaginile par sa contrazica informatiile conform carora tara este extrem de saraca.

 Calitatea vietii la Phenian pare sa fie buna, cel putin la suprafata.

Jurnalistului Ivan Watson de la CNN i s-a permis accesul intr-un magazin din Phenian, unde a putut gasi o varietate larga de produse: cosmetice, ochelari, televizoare, tablete si chiar motociclete.

In magazin se poate vedea si un dispozitiv POS, despre care jurnalistul CNN spune ca nu stia ca se foloseste in aceasta tara.

"Nu stim cu exactitate cine vine sa cumpere din aceste magazine, insa daca au nevoie, pot gasi generatoare diesel si motociclete Honda", spune Ivan Watson.

In materialul video jurnalistul vorbeste si despre faptul ca i s-a permis accesul in tara cu telefonul sau mobil si chiar cumpararea de cartele SIM locale cu acces de date, cu ajutorul carora a putut trimite fotografii din Coreea de Nord.

Totusi, nord-coreenii care detin telefoane mobile nu au acces la e-mail, internet sau apeluri internationale.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Coreea

de Nord a devenit o tara complet izolata, dupa ce Statele Unite si Coreea de Sud au redus in ultimii ani ajutorul international, din cauza tensiunilor cu privire la programul nuclear nord-coreean.

In acest an, ONU a trimis ajutoare care au permis evitarea unei crize alimentare, insa doua treimi dintre cei 24 de milioane de locuitori se afla intr-o situatie precara. Aproximativ 28% dintre copiii cu vârsta sub cinci ani sufera de malnutritie, iar 4% de carente grave.

Coreea de Nord se confrunta cu penurii alimentare cronice si a fost afectata de o foamete, la mijlocul anilor '90, ce s-a soldat cu sute de mii de morti.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.