Cum arată viața unei femei care locuiește singură la Cercul Polar Arctic! Cu temperaturi de minus 20 de grade Celsius, Cecilia se bucură de peisajele spectaculoase

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 18 mar 2024, 11:02

Cum arată viața unei femei care locuiește singură la Cercul Polar Arctic

Sursa: tiktok.com

Cum arată viața unei femei care locuiește singură la Cercul Polar Arctic! Cu temperaturi de minus 20 de grade Celsius, Cecilia se bucură de peisajele spectaculoase

O femei care locuiește la Polul Nord are parte de peisaje unice, în fiecare zi, dar și de un frig de îngheață pietrele. Uneori, temperaturile scad sub- 20 de grade Celsius. Iată cum trăiește femeia singură la Cercul Polar Arctic.

Femeia care locuiește singură la Cercul Polar Arctic singură

O femeie care stă la Cercul Polar Arctic, singură, a distribuit mai multe imagini cu peisajele unice din locul unde locuiește de ceva vreme, pe contul său de TikTock. După cum povestește femeia, locul acesta este total înghețat, dar

peisajele sunt absolut mirifice.

Temperatura maximă, în această perioadă, nu depășește mai mult de – 20 de grade Celsius, iar totul este acoperit de gheață. De asemenea, aceasta a pus un filmuleț, în care câinele său de companie iese pentru câteva secunde în afara casei, dar se întoarce rapid la ușă și așteaptă să fie băgat înapoi în casă din cauza frigului.

Aceasta, deși este îmbrăcată gros, ne arată cât de frig este afară, astfel încât sprâncenele și genele sale sunt încărcate cu promoroacă.

Cam așa ar trebui să arate Svalbard în luna martie, pentru că este una dintre cele mai friguroase perioade din an”, a spus Cecilia în timp ce le prezintă internauților zonele înghețate ale orașului. Aceste temperaturi scăzute se mențin așa pentru o perioadă îndelungată de timp. Motivul pentru care în Svalbard nu este chiar atât de frig precum în alte localități din Cercul Polar, îl reprezintă curenții din golf, care ajută ca temperatura să rămână constantă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Comoară extrem de rară descoperită de doi frați sub o biserică. Ce era în cutia pe care au ținut-o ascunsă timp de 60 de ani

Unde este situat orașul Svalbard?

Svalbard este un oraș insular aflat în zona Oceanului Arctic, format din Insula Spitzbergen, insula Kvitøya și Insula Urșilor. Svalbard este situat la 600 de km de coastele Norvegiei și este administrat de Norvegia. Se spune că acest oraș ar fi fost descoperit ori de vikingi, ori de ruși încă din secolul al XII-lea.

În secolele XVII și XVIII insulele au servit drept locație internațională pentru vânătoarea de balene, iar acest lucru a dus la dispariția Balenei de Groenlanda.

Citește și: Au vrut să sărbătorească Anul Nou, dar au ajuns pe frontul din Ucraina: „Ne forțează să luptăm”. Șapte indieni au fost înrolați, fără voia lor, în armata rusă

În urma unui tratat, în anul 1920, Norvegia a reușit să obțină controlul asupra arhipelagului. Astfel, aceasta, în comparație cu alte zone din Zona Artică Norvegiană, este parte a regatului Norvegiei și un teritoriu dependent.

Clima din această zonă este un de tip subpolară în sud și polară în nord, iernile fiind extrem de reci și lungi și pot dura până la 10 luni pe an. În scurtul sezon de vară florile și copacii apucă să înverzească. Pe timpul verii, temperaturile nu depășesc 5-7 grade Celsius.

 

@sejsejlija Coooold days here in the North 🌨️💙✨ #svalbard #cabinlife #norway ♬ original sound- Cecilia Blomdahl

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.