Cum atacă coronavirusul organismul persoanelor cu diabet?

Author: B.H.
Actualizat: 31 mar 2020, 11:37

Coronavirusul nu face victime doar în rândul persoanelor în vârstă, așa cum se credea până acum. Iată cum atacă coronavirusul organismul persoanelor cu diabet.

Până la momentul actual, cea mai tânără persoană care și-a pierdut viața din cauza coronavirusului în România este o femeie în vârstă de 27 de ani, care suferea de diabet.

Citeste si: Coronavirus Romania, Scenariul 4. Cum vor fi tratati acasa pacientii cu forme usoare? Strategia de la Iasi

Având în vedere că foarte multe persoane diagnosticate cu diabet ajung în stare gravă la spital în urma infectării cu COVID-19, multe dintre ele pierzându-și viața, medicii au încercat să afle de ce organismul acestora nu reușește să lupte cu virusul.

Cum atacă coronavirusul organismul persoanelor cu diabet?

Dacă la început se credea că noul coronavirus pune în pericol doar viața personelor cu vârsta peste 65 de ani, ei bine, statisticile arată o cu totul altă situație. Tinerii nu sunt în siguranță, în special cei care prezintă și alte boli cronice.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Coronavirus Romania- Alte trei decese din cauza coronavirusului. Numarul mortilor a ajuns la 68

Specialiștii au descoperit că starea de sănătate a persoanelor cu diabet se poate agrava în urma infectării cu nou coronavirus și asta pentru că această boală poate permite virusului să se dezvolte mult mai repede. În plus, sistemul imunitar al persoanelor cu diabet este unul slăbit, astfel că organismul nu mai poate lupta împotriva temutului COVID-19.

"Unul dintre studiile citite, din Statele Unite, arăta că experții clinicieni au ajuns la concluzia că există mai multe ipoteze despre felul în care virusul atacă organismul persoanelor cu diabet.Una dintre ipoteze se bazează pe faptul că virusul trăiește și se înmulțește mult mai bine într-un organism care are o hiperglicemie, o altă ipoteză este dată de faptul că organismul persoanelor cu diabet este deja tarat și are un anumit grad de insuficiență imunitară.

Aceste două ipoteze sunt principalele cauze care au fost identificate legate de modul în care virusul atacă organismul persoanelor diabetice.", a spus Ioana Stăncel, expert în politici de sănătate publică, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Experții epidemiologi vin cu vești proaste despre COVID-19