Cum comunica Regina Elisabeta a II-a cu ajutorul genților. Mesajele codate pe care le trimitea celor din jur și ce purta în gențile de mână

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 10 iun 2023, 00:45

Cum comunica Regina Elisabeta a II-a cu ajutorul genților. Mesajele codate pe care le trimitea

Sursa: Shutterstock

Regina Elisabeta a II-a nu mergea nicăieri fără o geantă. Deși pare un gest banal și nesemnificativ, acest accesoriu avea un scop foarte bine stabilit, iar cei care o însoțeau mereu pe Suverană trebuiau să fie foarte atenți la acest aspect.

Regina Elisabeta a II-a era mereu însoțită, oriunde ar fi mers, de multe persoane care aveau anumite atribuții. Deși ar fi putut oricând să îi lase pe cei din jur să îi care lucrurile, Regina Angliei avea mereu cu ea o geantă pe care o plasa în locuri obișnuite, dar care transmiteau un anumit mesaj.

Ce mesaje transmitea Regina Elisabeta a II-a prin intermediul genților?

Dacă, în timpul discuțiilor pe care Regina Elisabeta a II-a le purta cu diferite persoane, își așeza geanta pe un scaun, însemna că Majestatea Sa era mulțumită de discuție și dorea ca aceasta să fie prelungită, potrivit The Mirror.

Dacă, tot în cadrul conversației, lăsa geanta jos, aceasta anunța personalul că dorește ca discuția să se încheie imediat. De asemenea, dacă voia să plece foarte repede dintr-un anumit loc, aceasta își răsucea verigheta.

În timpul unei mese la care participau și alte persoane, dacă Suverana își punea geanta pe masă, însemna că acestea mai aveau doar cinci minute la dispoziție pentru a mânca. După aceea, Regina pleca de la masă și nimeni nu mai putea mânca după ea.

Citeste si: Regele Charles i-ar fi interzis Printului Harry s-o aducă pe Meghan Markle la Balmoral. Detalii uluitoare ies acum la iveala despre discuția celor doi

În cazul în care aceasta își muta geanta de pe o mână pe alta, însemna că discuția durează mult prea mult și este reținută.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Obiectele pe care Regina Elisabeta a II-a le avea mereu în geantă

Spre deosebire de femeile care au fel de fel de lucruri în geantă, pentru diferite evenimente, lucrurile pe care Regina Elisabeta a II-a le avea cu ea aveau un rol foarte bine definit,

dar se asigura că are și lucrurile necesare unei doamne.

Regina Elisabeta a II-a avea mereu cu ea sume modice de bani, 5 sau 10 lire, pe care le dona duminica la biserică, dar și rujuri și talismane primite de la copiii ei.

De asemenea, Regina a mărturisit că mereu avea cu ea un sandwich cu marmeladă, „pentru urgențe”, un cârlig metalic sub forma literei „S”, pe care îl agăța de masă și de care își atârna geanta, dar și ciocolată, dulciuri și jocuri cu cuvinte încrucișate.

Regina Elisabeta a II-a avea un brand preferat de genți și doar de acolo le achiziționa. Colecția ei era una impresionantă, de peste 200 la număr. Acesta trebuiau să fie suficient de încăpătoare, dar nu foarte mari, pentru a nu o incomoda.

Citeste si: Primul discurs al Regelui Charles al III-lea. Noul monarh al Marii Britanii se adresează lumii: ”Promit să vă servesc cu loialitate”

Mai mult decât atât, trebuiau să fie elegante și trebuiau să fie create în așa fel încât să se potrivească ținutelor și evenimentelor la care mergea.