Vă plac la nebunie florile și vreți să le mențineți vii pe tot parcursul anului? În acest caz, sera este cea mai bună soluție. Puteți face un mic solar pentru florile dumneavoastră preferate, chiar dacă locuiți la apartament.
Sera de flori, o oază de liniște și frumusețe
Dacă iubiți florile și nu știți cum să procedați pentru ca acestea să fie frumoase, indiferent de anotimp, gândiți-vă serios să vă construiți o seră.
Cu ajutorul serei, grădinăritul se va transforma, cu siguranță, într-o pasiune pentru dumneavoastră. Pe lângă faptul că veți avea o satisfacție proprie, știind că florile au fost crescute de la început de dumneavoastră, aveți și posibilitatea de a obține un profit deloc de neglijat.
Florile se vând pe tot parcursul anului și niciodată nu se vor demoda. Înainte de a vă apuca să construiți sera, trebuie să vă gândiți exact ce flori vreți să plantați. Nu vă aruncați de la început la plante pretențioase, mai ales dacă nu aveți suficient de multă experiență.
Puteți să plantați trandafiri, bujori, lalele, gladiole sau petunii.
Cum să faceți o seră acasă
După ce v-ați hotărât asupra florilor pe care le veți planta, trebuie să fertilizați pământul. Nu uitați că după ce puneți în pământ semințele sau bulbii, este nevoie să folosiți și o soluție împotriva diferitelor boli care pot ataca plantele.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Dacă locuiți la casă, puteți să construiți un solar de aproximativ 5-6 metri pătrați, suficient doar pentru flori. În momentul în care vă hotărâți să faceți sera, luați în calcul faptul că florile au nevoie de lumină, dar și de căldură. Așadar, este foarte important locul în care va fi amplasat solarul.
Nu-l construiți lângă casă sau la umbra copacilor. Și solul în care plantați florile este important. Acesta trebuie să fie cât mai bogat în minerale și să aibă și puțin nisip. Pentru orice eventualitate, folosiți și îngrășământ.
Puteți face o seră în formă de tunel sau una simplă, cu acoperiș. Folosiți o folie protectoare transparentă și mai tare, pentru a evita riscul ca vântul să o spulbere. În ceea ce privește baza serei, aceasta poate fi de lemn sau din metal.
Dacă vă faceți un mic solar în balcon, plantați florile în ghivece. Nu le țineți însă direct în razele soarelui. După ce semințele încolțesc, puteți să mutați ghivecele la lumină. Aveți grijă și să săpați ușor pământul, pentru ca florile să se poate dezvolta și să aibă oxigen.
În seră, temperatura nu trebuie să depășească 23 de grade Celsius, dar nici să nu fie mai mică de 20. În ceea ce privește umiditatea, aceasta ar trebui să fie în jur de 50%.