Cum contribuie sistemul AdBlue la scăderea poluării

Author: Diana Tilă

Fie că o folosim pentru a merge la serviciu, fie că o folosim pentru a face cumpărături grele sau fie că o folosim în vacanțe, mașina este un bun indispensabil în ziua de astăzi, chiar și pentru cei care nu au un permis de conducere dar care periodic apelează la prieteni sau cunoștințe ori la serviciile de ride sharing pentru anumite deplasări.

În societatea modernă, mașinile joaca un rol extrem de important în viețile noastre, oferindu-ne mobilitatea necesară, confortul dorit, dar și oportunități multiple pentru a explora lumea care ne înconjoară. Însă, deși mașinile ne ajută extrem de mult în viață de zi cu zi, trebuie să luăm în calcul și factorul poluării. Este necesar să fim conștienți de impactul poluant pe care îl au autovehiculele pe care le folosim în viață de zi cu zi, din cauza faptului că motoarele cu ardere interne au devenit o problemă majoră în societatea modernă, în special în orașele mari și supraaglomerate cu mașini. Una dintre inovațiile cheie în reducerea poluării este tehnologia AdBlue.

În cazul în care vă întrebați ce este această tehnologie pe bază de AdBlue și cum funcționează, este de precizat faptul că, este o tehnologie relativ nouă, AdBlue fiind o soluție pe bază de uree care se folosește la mașinile echipate cu motoare pe motorină astfel încât să fie reduse noxele emise. AdBlue-ul este un lichid incolor care este injectat într-un sistem special, într-un catalizator SCR de reducere catalitică selectivă care este montat pe sistemul de evacuare al fiecărui vehicul echipat cu AdBlue. În acest fel, tehnologia AdBlue contribuie semnificativ la scăderea emisiilor poluante de NOx și la îmbunătățirea calității aerului din jur.

Importanța mașinilor în viața de zi cu zi este cu adevărat aparte și nu ne putem lipsi de acestea, însă, trebuie să găsim soluții prin care să poluăm mai puțin în momentul în care le utilizăm. O mașină ne ajută să ne deplasăm rapid, eficient și în siguranță de la punctul A la punctu B, făcându-ne deplasările la locul de muncă, la cumpărături, în vacanțe și așa mai departe, mult mai ușoare. Poluanții pe care vehiculele le emit în momentul în care sunt puse în mișcare contribuie la încălzirea globală, efectul de seră și poluarea aerului, afectând atât sănătatea umană, sănătatea animalelor sau păsărilor, cât și ecosistemele în general.

Modernizarea continuă a procesului de ardere a combustibilului în motoarele autovehiculelor reprezintă o soluție esențială pentru reducerea poluării. Inovațiile tehnologice, precum AdBlue de la adblue-market.ro, au revoluționat industria auto prin furnizarea unor soluții eficiente și ecologice. Tehnologia AdBlue nu doar că reduce emisiile de NOx, ci și îmbunătățește eficiența combustibilului și prelungește durata de viață a catalizatorilor SCR, implicit vă ajută să economisiți bani.

Una dintre marile avantaje ale tehnologiei AdBlue este faptul că aceasta poate fi utilizată în mașinile diesel moderne, fără a necesita modificări majore ale motorului sau a altor componente. În plus, cerințele stricte în ceea ce privește emisiile de noxe impuse de normele de mediu au condus la adoptarea extinsă a tehnologiei AdBlue în industria auto. Această tendință este benefică atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru utilizatorii mașinilor, deoarece reduce costurile cu combustibilul și poluarea.

Scăderea poluării prin modernizarea continuă a procesului de ardere a combustibilului din motorul unei mașini are un impact semnificativ asupra sănătății umane și a mediului înconjurător. Emisiile reduse de NOx contribuie la îmbunătățirea calității aerului, reducerea numărului de cazuri de boli respiratorii și creează unui mediu mai curat și mai sustenabil pentru generațiile viitoare.

Sistemul de AdBlue reprezintă un pas important în direcția reducerii poluării cauzate de mașinile cu motoare diesel. În combinație cu alte tehnologii inovatoare și cu adoptarea unor politici și reglementări mai stricte în ceea ce privește emisiile de noxe, putem construi un viitor mai curat și mai sustenabil. Este esențial să recunoaștem importanța mașinilor în viața noastră de zi cu zi și să sprijinim continuarea cercetărilor și dezvoltării în domeniul motoarelor ecologice, pentru a proteja mediul și a crea o planetă mai sănătoasă pentru noi toți dar mai ales pentru generațiile viitoare.

Desigur că, nu vom putea renunță niciodată în totalitate la mașinile cu motoare diesel, în special dacă este vorba despre industria transporturilor. Camioanele, dubele și alte utilaje grele, chiar multiple utilaje din domeniul construcțiilor nu pot funcționa la capacitate maximă folosind alți combustibili. Mașinile moderne diesel, sunt echipate de fabrică cu un astfel de sistem AdBlue, companiile auto fiind obligate să le monteze și să asigure o funcționare optimă în acest sens.

Este extrem de important să ne gândim la diminuarea poluării din toate punctele de vedere. Folosirea mașinilor cu motoare cu combustie internă este un pilon principal în ceea ce privește scăderea poluării și este important că fiecare dintre noi să contribuim la acest aspect. Există alternative cel puțin în oraș, precum mașinile electrice sau utilizarea mijloacelor de transport în comun, chiar biciclete electrice, trotinete sau motociclete, astfel încât să putem evita utilizarea unei mașini convenționale atunci când situația nu cere neapărat acest lucru.  

Diminuarea poluării din marile orașe este crucială. S-a dovedit științific în urma numeroaselor studii faptul că, riscul de probleme pulmonare sau chiar de apariție a cancerului, este unul extrem de ridicat la locuitorii din orașele mari și aglomerate, totul din cauza poluării ridicate care se datorează motoarelor cu ardere internă, în special din cauza mașinilor pe motorină care nu au fost întreținute corespunzător.

Dacă vă numărați printre cei care caută să achiziționeze mașini diesel și își doresc să le întrețină corespunzător, puteți achiziționa AdBlue de cea mai bună calitate din surse sigure, la numai un simplu click distanță, accesând adblue-market.ro.

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.