Cum controlezi eficient timpul petrecut pe telefon: sfaturi utile

Author: Ana Filip
Actualizat: 04 iun 2024, 10:21

Telefoanele smart se numara printre cele mai importante inventii ale secolului. Acestea au schimbat fundamental viata de zi cu zi a oamenilor, dar si numeroase industrii, de la IT si pana la vanzari, marketing sau inginerie. Telefoanele smart au o multime de avantaje, insa, cum nimic nu este perfect, dependenta de ecrane este un inconvenient demn de luat in seama cand vine vorba de tehnologie.

Daca te trezesti ca petreci prea mult timp pe telefon sau ca iti este greu sa il lasi din mana uneori, nu iti face griji. Exista metode prin care poti gasi un echilibru cand vine vorba de tehnologie si sa folosesti smartphone-ul astfel incat sa iti imbogateasca viata, nu sa iti creeze probleme.

Cele mai utile sfaturi ca sa controlezi mai usor timpul petrecut pe telefon le gasesti mai jos

Sterge aplicatiile de care nu ai nevoie

Daca ai telefonul plin de aplicatii, este momentul sa faci curat. Pentru a avea un telefon ordonat, dar si pentru a controla mai usor timpul pe care-l petreci cu ochii in ecran, alege sa pastrezi doar aplicatiile cu adevarat utile. Acelasi lucru este valabil si pentru social media. Daca folosesti social media prea mult si observi un impact negativ in viata de zi cu zi, sterge aplicatiile dedicate retelelor sociale. O pauza este intotdeauna binevenita.

Verifica timpul petrecut saptamanal pe telefon

Setarile telefonului iti permit deseori sa verifici timpul petrecut pe telefon zilnic sau saptamanal, dar si aplicatiile folosite, ba chiar unele modele te pot ajuta sa reduci screen time-ul prin setarea de limite. Daca optezi pentru un telefon performant va fi mai usor sa controlezi screen time-ul si sa stabilesti limite clare. Pe altex.ro gasesti telefon smart de ultima generatie, la preturi avantajoase. Modelele cu functii avansate nu doar ca ofera setari adecvate pentru toate nevoile, dar sunt si foarte fiabile.

Atunci cand poti verifica cat timp petreci pe telefon, va fi mai usor sa setezi targeturi realiste daca vrei sa reduci utilizarea smartphone-ului.

Nu pastra telefonul pe noptiera

Daca pastrezi smartphone-ul pe noptiera, vei avea tendinta sa il folosesti atat inainte de culcare, cat si imediat la trezire. Acest lucru nu este deloc o idee buna, in special daca tii la odihna si vrei sa petreci mai putin timp pe telefon. Pastreaza telefonul la distanta de pat, atat dimineata, cat si seara. Pentru un somn odihnitor si dimineti cu energie, opteaza pentru altfel de activitati. Mediteaza, fa miscare, bea un ceai cald, comunica cu cei dragi sau citeste o carte buna. 

Telefonul mobil este o inventie cool, care cu siguranta ti-a schimbat viata radical, de cele mai multe ori in bine. Iti ofera posibilitatea de a comunica, lucra, invata sau chiar de a te relaxa mai usor, insa nu trebuie sa abuzezi de multitudinea de lucruri pe care acesta ti le ofera. Ca sa gasesti un echilibru intre screen time si viata de zi cu zi, incearca sa selectezi cat mai atent aplicatiile pe care le folosesti si sa iti formezi rutine ce nu implica smartphone-ul.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?