Deși majoritatea oamenilor depozitează legumele în frigider pentru a le păstra cât mai mult timp, există și legume pe care nu trebuie să le depozităm la temperaturi reduse, mai ales în frigider.
Citește și: Cea mai delicioasă rețetă de zacuscă. Ai nevoie doar de 5 ingrediente
Cum depozităm corect legumele?
Depozitarea corespunzătoare a legumelor este foarte importantă pentru a ne bucura o perioadă cât mai îndelungată de acestea, într-o stare bună pentru a prepara diferite mâncăruri. Deși este foarte întâlnit în casele românilor să găsim legume în frigider, există câteva ce nu ar trebui să fie depozitate într-un astfel de loc.
Multe fructe pe care le depozităm în frigider pentru a se păstra proaspete cât mai mult timp ajung să se înmoaie sau să se strice atunci când alegem să le punem în frigider, iar din această categorie fac parte mai multe fructe și legume,
Dacă alegem să depozităm aceste fructe și legume în frigider, gusturile și aromele acestora se vor altera, astfel acestea ajung să devină foarte greu de consumat sau imposibil. Este important să știm cum să depozităm fructele și legumele, iar acestea trebuie să stea așezate la o mică distanță una de cealaltă, astfel încât să nu se atingă.
Roșiile, cartofii, ceapa, busuiocul, pepenele galben, merele, ananasul, fructele cu sâmburi sau bananele trebuie să fie depozitate într-un loc uscat, la temperatura camerei pentru a ne bucura de ele pentru mai mult timp, astfel încât textura și gustul lor să rămână neschimbate, relatează spynews.ro .
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Citește și: 3 fructe care te pot omorî ușor
Cum păstrăm pepenele cât mai mult timp în frigider?
Deși a venit toamna, pepenele roșu este în continuare preferat de români, însă adesea este greu de consumat într-un timp scurt pentru a îl păstra în forma în care l-am achiziționat. Pepenele roșu este adesea de o mărime mare, astfel încât este greu de consumat repede, înainte ca acesta să se strice, însă există câteva sfaturi pentru a îl păstra cât de mult timp.
După ce tăiem pepenele roșu, acesta mai rezistă în frigider doar câteva zile, după care se strică, însă acest lucru se poate schimba dacă alegem să tăiem miezul de pe coajă, să îl facem bucățele, după care să îl depozităm într-un recipient etanș, pe care îl vom pune în frigider. Bolul în care trebuie să punem pepenele trebuie să aibă capac, astfel încât pepenele roșu să nu aibă mirosul altor alimente din frigider.
O altă variantă foarte cunoscută este să înghețăm bucățile de pepene, însă deoarece are foarte multă apă, trebuie să în înghețăm într-un mod special. Pepenele roșu trebuie să fie tăiat în cuburi, după care le vom așeza pe o foaie de copt și le vom pune în congelator. După ce au înghețat le putem depozita într-un recipient.
Citește și: Cele mai nesănătoase alimente procesate pe care trebuie să le eviți neapărat