Cum descoperi dacă ai fost infectat deja cu COVID-19?

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 15 aug 2022, 04:40

Cum descoperi dacă ai fost infectat deja COVID-19?

Sursa: PixaBay

Există persoane care au fost infectate cu COVID-19 și s-au simțit foarte rău, ajungând chiar și la secțiile ATI, unde viața lor se afla pe gheață subțire, dar există și persoane care nu au experimentat niciun simptom sau care au avut simptome ușoare, lucru care le-a dat impresia că au doar o gripă ușoară.

Iată cum poți afla dacă ai mai fost infectat cu COVID-19 fără să știi. Iar dacă motivele pentru care bănuiai că ai fi infectat se află pe listă, ai avut dreptate: ai fost infectat cu COVID-19!

Te-ai simțit rău în februarie- martie

Dacă, începând cu luna februarie, ai experimentat simptome de gripă precum febră, tuse și dureri musculare, sunt șanse să fi avut deja COVID-19.

Boala a existat și a circulat de dinainte să afle experții în sănătate de existența ei.

Ai avut tuse și ai făcut febră

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dacă ai avut febră mai multe zile la rând, ai și tușit și te-ai simțit obosit, e foarte posibil să fi avut COVID-19. Simptomele de gripă și cele COVID-19 sunt foarte asemănătoare, deci este posibil să faci confuzia între ele.

Citeste si: Bilanț coronavirus 15 noiembrie 2021: Numărul cazurilor noi și al deceselor scade serios! Câte s-au înregistrat

Ți-ai pierdut gustul și mirosul pentru puțin timp

Dacă ai experimentat pierderea gustului și a mirosului, probabil că ai avut COVID-19. În medie, 64,4% dintre persoanele care se infectează cu COVID-19 își pierd temporar mirosul și gustul.

Citeste si: Raed Arafat, anunțul sumbru despre valul 5 al pandemiei! La ce trebuie să ne așteptăm

Ai intrat în contact cu un apropiat care era infectat cu COVID-19

În cazul în care ai intrat în contact cu cineva care era infectat cu COVID-19, este foarte posibil să fi avut și tu infecția, chiar dacă ai fost asimptomatic sau ai avut simptome foarte ușoare.

Ai experimentat „degetul COVID”

Dacă ai observat că degetele tale de la picioare se înroșesc sau devin vineții, este foarte posibil să fi avut COVID-19. Experții au descoperit că infectarea cu virusul COVID-19 poate avea efecte negative inclusiv asupra pielii umane.

Ai avut dureri musculare, frisoane și dureri în gât

Dacă ai simțit dureri musculare, dureri în gât și ai avut frisoane, dacă ai avut migrene puternice, este cel mai probabil să fi fost infectat cu COVID-19. Pentru a-ți confirma bănuielile, un test de anticorpi este cel mai potrivit.

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.