Cum dezgheți ușor parbrizul iarna. Trucuri utile care fac viața șoferilor mai ușoară în sezonul rece

Autor: Catalina Giol
Actualizat: 03 oct 2022, 08:35

Mașină înghețată

Sursa: PixaBay

Înghețarea parbrizului este una dintre cele mai comune probleme cu care se întâlnesc șoferii în perioada anotimpului rece. Procesul clasic de dezghețare al geamurilor cu ajutorul racletei nu este întotdeauna eficient și consumă destul de mult timp. Iată câteva trucuri utile care vor face din dezghețarea parbrizului un procedeu simplu și rapid.

Parbrizul este unul dintre cele mai importante elemente din construcția unui automobil deoarece acesta oferă vizibilitate în trafic șoferilor. Din această cauză, geamul din față al mașinii trebuie să fie întotdeauna curat pentru a nu optura vizibilitatea și nu a pune astfel viața participanților la trafic în pericol.

Temperaturile de afară scad din ce în ce mai mult pe zi ce trece, ceea ce îngreunează viața șoferilor în anotimpul rece.

Pe lângă temperaturile reduse din interiorul mașinii care a stat toată noaptea în ger, iarna vine la pachet cu încă o problemă importantă pe care o întâlnesc șoferii și anume înghețarea geamurilor.

Chiar dacă acest lucru dă bătăi de cap majorității proprietarilor de autovehicule, există câteva trucuri simple și rapide care ajută la dezghețarea imediată a geamurilor. Iată ce trebuie să faci ca să scapi repede de problema geamurilor înghețate:

Cum dezgheți repede și fără efort parbrizul mașinii

Dezghețarea gemurilor mașinii este un proces complicat și care consumă foarte mult timp dacă este făcut prin intermediul tehnicilor clasice, așa cum este folosirea unei raclete speciale. Totuși, există câteva tehnici pe care le poți folosi atunci când ești nevoit să îndepărtezi gheața de pe parbriz, care vor transforma acest lucru într-un proces simplu și rapid.

Iată câteva sfaturi:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

  • Folosește un spray special!

În ultimii ani au apărut pe piață mai multe spray-uri speciale care îndepărtează imediat gheața de pe geamuri.

Acestea au la baza lor mai multe substanțe chimice care în combinație cu gheața curăță imediat parbrizul mașinii.

Citeste si: Cum încălzești mașina rapid dimineața, când e ger afară. Cele mai simple și utile trucuri

  • Fă singur o soluție de dezghețare a geamurilor!

În cazul în care nu dorești să folosești un spray special de dezghețare care se comercializează în magazine, poți face singur o soluție care are același efect.

Pentru a face acest lucru ai nevoie de un litru de apă și 300 de ml de alcool sanitar sau suc de lămâie. Amestecă aceste două ingrediente și toarnă lichidul într-un recipient cu pulverizator, apoi folosește-l pentru a dezgheța rapid parbrizul. Tot ce trebuie să faci este să împrăștii soluția pe geamuri și să o lași câteva minute să acționeze.

  • Nu folosi apă caldă!

Unul dintre cele mai comune mituri despre dezghețarea parbrizului este utilizarea unei cantități de apă fierbinte sau caldă.

Chiar dacă acest lucru poate ajuta la dezghețarea parbrizului, procesul va produce fisuri în sticlă sau chiar va sparge cu totul geamul autovehiculului.

  • Folosește aerul condiționat!

Nu multă lume știe, însă sistemul de aer condiționat al mașinii este unul dintre cele mai bune arme împotriva gheții care se depune pe parbriz. Atunci când te întorci acasă cu mașina pornește aerul condiționat și lasă-l să funcționeze câteva minute. Acest lucru va usca complet interiorul mașinii, împiedicând formarea particulelor de gheață pe geamuri.

Ce trebuie să faci ca să nu mai înghețe parbrizul mașinii

Este bine cunoscut faptul că prevenirea unei probleme este cea mai bună armă în lupta cu aceasta, așa că iată câteva trucuri pe care trebuie să le încerci pentru a evita problema înghețării parbrizului:

  • Folosește un prosop în exteriorul mașinii

Tot ce ai nevoie pentru a încerca acest truc este un prosop sau o cârpă. După ce ajungi acasă cu mașina, ia această bucată de material, așaz-o peste ștergătoarele mașinii și las-o așa până a doua zi. În dimineața următoare vei observa faptul că prosopul a înghețat, însă parbrizul mașinii este curat. Spală bine materialul și reutilizează-l în următoarele zile de ger.

  • Ceapa – cel mai puternic inamic al unui geam înghețat

Chiar dacă la prima vedere pare ciudat, ceapa poate fi una dintre cele mai eficiente soluții împotriva înghețului geamurilor mașinii. Taie o jumătate de ceapă roșie și folosește-o pentru a unge parbrizul mașinii tale înainte ca temperaturile să scadă sub 0 grade Celsius. A doua zi vei observa faptul că geamurile sunt curate și nu au nici măcar o urmă de gheață pe ele. Dacă mirosul acestei legume este prea puternic, poți folosi același truc cu o jumătate de cartof iar efectul va fi același.

Citeste si: Codul Rutier se modifică în anul 2022! Se schimbă sistemul de amenzi pentru șoferii care încalcă regulile de circulație

  • Stropește parbrizul mașinii cu oțet

Amestecă apă și oțet de mere în cantități egale într-un recipient special și apoi folosește soluția pentru a pulveriza geamurile autovehiculului cu o seară înainte de îngheț, iar a doua zi geamurile vor fi perfect curate.

Cum să dezaburești rapid geamurile mașinii

Pe lângă temperaturile scăzute, iarna vine la pachet cu încă o problemă cu care toții șoferii se întâlnesc în sezonul rece: aburirea geamurilor autovehiculului. Iată câteva trucuri menționate de autovit.ro care te vor ajuta să dezaburești geamurile mult mai simplu și mai rapid decât de obicei:

  • Pornește aerul condiționat!

Sistemul de aer condiționat al mașinii dezaburește mult mai rapid și mai ușor geamurile decât sistemul de ventilație al acesteia, așa că dacă automobilul tău are aer condiționat nu ezita să apeși pe butonul „auto” într-o dimineață friguroasă. Totuși, reține că dacă folosești acest truc nu trebuie să muți pe ventilație în timpul mersului deoarece geamurile se vor aburi imediat la loc.

  • Curăță interiorul geamurilor!

Dacă geamul mașinii tale este murdar pe interior, acesta se va aburi mai repede decât în mod obișnuit, așa că încearcă să le menții pe acestea cât mai curate. Poți folosi o soluție specială de degresare a geamurilor pentru a le curăța cu atenție și grijă.

  • Elimină orice sursă de aburi din mașină!

Pentru a face acest lucru verifică cu atenție mașina și caută dacă aceasta are pe undeva fisuri prin care apa de afară ar putea intra în interiorul său. De asemenea, dacă afară ninge, ai grijă să nu intri cu zăpadă în mașină deoarece apa de pe preșuri se va transforma rapid în aburi.

  • Curăță sistemul de ventilație al mașinii!

Adună frunzele și noroiul care se depozitează în proximitatea găurilor de aerisire ale mașinii și folosește un spray special de curățare al acestora pentru a le menține tot timpul lipsite de murdărie. Acest lucru va face procesul de dezaburire al geamurilor mai rapid și mai ușor.

 

Sursă:   dcnews.ro