Cum e posibil asa ceva? Taranii dintr-un sat seama porumb printre bombe si obuze VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 16 iul 2022, 04:10

Seamana porumb, dar culeg bombe!

De la al doilea razboi mondial incoace, cum intorc o brazda de pamant, taranii din Suditi de Ialomita descopera ba un obuz, ba te miri ce alt proiectil. Curajosi nevoie mare, oamenii au incercat sa transforme ghiulele periculoase in unelte casnice, dar s-au pomenit cu o alta belea pe cap.

Nu ca ar fi sarit in aer, Doamne fereste, dar le-au batut in poarta politiatii si soldatii. Al doilea razboi mondial nu s-a incheiat inca la Suditi, in Ialomita, si continua sa faca victime.
Chiar in ultimii ani, mai multi barbati au fost spulberati de explozii cand incercau sa recupereze metalul din obuze. Altii au avut noroc cu carul! Am plecat si noi in cautarea proiectilului si l-am gasit, chiar la marginea drumului, ascuns in porumbiste.

Nea Ion spune ca l-a gasit, cand lucra pamantul. Nu are telefon ca sa anunte autoritarile asa ca a dat cum a stiut el veste in sat sa-l ocoleasca cei care au drum pe acolo.
Ca sa nu va mai spunem ca la numai cativa kilometri de sat este si un poligon militar. Autoritatile spun ca nu toti localnicii constientizeaza la ce riscuri se supun. Unii mai folosesc inca bombele, ca unelte in gospodarie. Asa ca oamenii legii fac periodic controale si-i amendeaza pe cei in curtea carora gasesc proiectile. Ne alaturam si noi mesajului lansat de autoritati. Daca descoperiti orice obiect suspect, care pare a fi o bomba, nu intarziati sa anuntati la 112! Puteti salva vieti omenesti!

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.