Cum era pedepsită de antrenori Larisa Iordache! Mărturisiri cutremurătoare din spatele performanței

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 01 apr 2024, 13:11

Cum era pedepsită de antrenori Larisa Iordache! Mărturisiri cutremurătoare din spatele performanței

Sursa: Captură YouTube

Larisa Iordachea fost invitată la „40 de întrebări cu Denise Rifai”. Invitata din această ediția a vorbit despre familie, prieteni, căsătorie, dar și despre părțile întunecate din spatele performanței.

Larisa Iordache este cea mai titrată gimnastă a României, la competițiile continentale. În 2017, Larisa Iordache s-a retras din gimnastică, dar a revenit spectaculos, după 3 ani. În 2021 s-a retras a două oară din activitatea competițională, și în prezent este antrenoare la clubul sportiv Dinamo.

În 2010 a participat la junioare, la campionatul European desfășurat la Birmingham, Marea Britanie; acolo a obținut aur la sol, argint la bârnă, bronz la individual compus și a contribuit la obținerea medaliei de argint, câștigată de echipa României.

După 10 ani de carieră, în care a adunat în total 16 medalii la europene, a devenit, în decembrie 2020, cea mai titrată gimnastă din România la competițiile continentale.

“Care este cel mai mare sacrificiu făcut pentru performanță?”, “Naște rivalitatea campioane?”, “Cine ar fi fost Larisa Iordache fără Bellu și Bitang?”, “Faceți foamea?”, “Cum e viața după gimnastică?”, “Unde ați greșit?”, “Cât de greu va este fără mama?”, “Cât de încet vă grăbiți spre altar?” sunt doar câteva dintre întrebările adresate Larisei Iordache.

Cum era pedepsită de antrenori Larisa Iordache

„În 2012, ați făcut pasul la senioare și ați reușit o figură frumoasă la Campionatele europene de la Bruxelles. Au urmat Jocurile Olimpice de la Londra, iar dorința de a urca pe podium a fost mai mare decât durerile care vă chinuiau. Ați câștigat bronzul la proba de echipe, ultima medalie pentru gimnastica românească în concursul olimpic.În

ciuda performanțelor, s-a spus despre echipa lui Bitang că ar fi folosit metode dure la antrenamente,” a spus Denise Rifai în introducerea întrebării.

Cum a răspuns Larisa Iordache acestor afirmații?

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Pe mine nu prea mă pedepseau antrenorii. Într-adevăr, eu eram o sportivă de așa natură care cerea plus. Și cumva antrenorii nu aveau cum să pedepsească un astfel de sportiv.

Din punctul meu de vedere, în sportul de performanță, trebuie să existe reguli pe care trebuie să le respectăm, iar capacitatea de a te adapta stricteții, iar antrenorii să te aducă pe o linie dreaptă și să te ajute să îți îndeplinești ceea ce tu îți dorești și să-ți dezvolți capacitatea de a te depăși pe tine însuți, pentru că asta

face un adevărat antrenor. Te ajută să-ți dezvolți capacitatea de a te învinge pe tine în momentul în care îți dorești mai mult,” a mărturisit aceasta.

Ce face Larisa Iordache atunci când gimnastele sale nu respectă regulile

Larisa Iordache a părăsit lumea sportului, însă nu definitiv. Deși nu mai practică acum gimnastica, sportiva este antrenoare și a vorbit deschis despre regulile stricte pe care le impune în sala de joc.

„Căutăm anumite lucruri care nu prea sunt pe placul lor și atunci cam asta e pedeapsa. În general, pregătirea fizică. Băgăm serii în plus la pregătire fizică și atunci, data viitoare, știu ce au de făcut”

Citește și: „Mama mai avea doar 6 luni de trăit” Vestea cumplită pe care a aflat-o Larisa Iordache, cu doar o lună înainte de startul Jocurilor Olimpice

Ediția completă poate fi urmărită în videoclipul de mai jos:

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.