Cum este recomandat să consumi cafeaua verde

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 04 mai 2018, 09:22

Cafeaua verde a devenit tot mai consumată datorită proprietăţilor benefice pe care i le aduce organismului, dar şi datorită gustului mult mai aromat, în comparaţie cu cafeaua neagră.

Pentru a te bucura de avantajele ei pe termen lung, iata cum este indicat sa o consumi!

 

Proprietăţile cafelei verzi

Principalul avantaj al cafelei este faptul că este neprăjită şi astfel nu îşi pierde din proprietăţi. Este făcută din boabe crude, conţine acid clorogenic, substanţă care ajută în mod natural la arderea grăsimilor, împiedică depunerea unor straturi noi de grăsime, dar şi reduce absorbţia de zahăr din organism. Gustul este natural şi cu mult diferit faţă de cafeaua neagră prăjită.

Datorită proprietăţilor antioxidante, consumul de cafea verde te poate ajuta să elimini toxinele din corp şi să slăbeşti natural, fără efectul de bumerang.

 

Cum se consumă cafeaua verde

Pentru a te bucura de beneficiile ei, cafeaua verde nu trebuie consumată cu apă fierbinte.

Cafeaua verde nu se fierbe în clocot aşa cum se întâmplă în cazul cafelei clasice şi nici nu se lasă boabele de cafea la înmuiat cu câteva ore înainte de infuzare deoarece acest procedeu are ca efect oxidarea boabelor, dar şi pierderea proprietăţilor antioxidante.

Cafeaua verde se infuzează cu apa, care este încălzită la 90-95 de grade Celsius pentru aproximativ 5 minute, la fel ca şi în cazul unui ceai. Cafeaua se poate consuma imediat sau in 10-12 minute de la infuzare, dar nu mai mult de atât pentru a nu-şi pierde din proprietăţi. La o cească medie de cafea, poţi adăuga 2-3 linguri de cafea verde măcinată, dar nu mai mult de atât.

Pentru a-i diversifica gustul poţi consuma cafea verde cu ghimbir de la Planteea, mai ales că şi ghimbirul este un adjuvant deja cunoscut pentru proprietăţile sale benefice împotriva slăbitului.

Cum este recomandat să bei cafeaua verde? Nutriţioniştii recomandă să consumi două, maxim trei ceşti de cafea verde deoarece sunt suficiente pentru întreaga zi. Pentru a avea efect pe termen lung, trebuie să le bei înainte cu aproximativ 30 de minute de fiecare masă, micul dejun şi cină, dar şi seara până în ora 18:00. Nu este indicat să bei seara târziu pentru că îţi poate afecta calitatea somnului din cauza conţinutului de cafeină.

De asemenea, datorită conţinutului de acid clorogenic, cafeaua verde reduce absorbţia de zahăr din organism, iar acest lucru te poate face în primele zile să ai ameţeli sau să îţi scadă glicemia, însă acest aspect se reglează repede, imediat ce organismul se obişnuieşte cu noul ingredient.

Dacă o bei cu scopul de a slăbi, atunci trebuie să renunţi şi la îndulcitorii precum zahărul sau mierea, dar poţi consuma ghimbirul, scorţişoara, cardamom, ca şi alternativă sănătoasă.

 

 

Taguri: