Cum explica medicii moartea pacientei din Cluj depistata cu COVID-19, desi fusese vaccinata cu ambele doze!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 17 apr 2021, 17:29
Cazul pacientei de la Cluj care a decedat dupa ce a fost depistata pozitiv cu COVID-19, desi fusese vaccinata.
Sursa: unsplash.com

Cazul pacientei din Cluj care a murit dupa ce s-a infectat cu noul coronavirus, in ciuda faptului ca fusese complet vaccinata, a cutremurat o tara intreaga!

O femeie din Cluj, in varsta de 77 de ani, a fost depistata cu noul coronavirus, desi fusese vaccinata anti-COVID-19 chiar din prima etapa a campaniei de vaccinare. Aceasta a fost testata pozitiv in spitalul municipal din Turda, la mai bine de doua luni de la rapelul cu vaccinul Pfizer, insa in data de 11 aprilie a decedat, in sectia de Terapie intensiva a spitalului din Turda.

Cazul pacientei din Cluj a socat o tara intreaga si a ridicat multe semne de întrebare tocmai pentru faptul ca femeia fusese imunizata cu ambele doze de vaccin Pfizer și la doua luni dupa rapel a fost depistata cu COVID-19. Astfel de cazuri in care românii au luat virusul după vaccinare au mai s-au mai inregistrat in tara noastra, insa niciodată nu a fost vorba de o formă gravă a bolii, sau de deces.

Ce spune medicul care a tratat-o pe femeia de la Cluj

Medicul Sergiu Habago, unul dintre doctorii care au tratat-o pe pacienta in sectia de Terapie Intensiva a Spitalului din Turda, a dat o posibila explicatie pentru decesul femeii.

„E strict părerea mea personală ceea ce vă voi spune. Eu nu cred că acest caz are vreo legătură cu Covidul activ.

Este vorba despre o pacientă cu multe boli, o mare cardiacă, care probabil a avut o expunere la Covid undeva la finalul toamnei sau în iarnă, apoi a făcut prima doză de vaccin, în februarie pe a doua, iar acum i-a ieșit un test PCR pozitiv. După cum bine știm din literatura de specialitate un test PCR poate ieși pozitiv și la șase luni după infecție. Unele lucruri le putem interpreta foarte ușor greșit.
Eu cred că în privința acestei paciente a fost vorba candva de o infecție Covid minim simptomatică, peste care s-a vaccinat, a făcut și rapelul și a ajuns la un nivel de anticorpi de 6700. Paradoxul a făcut să-i iasă acest test PCR pozitiv, deși, repet, asta se poate întâmpla și la șase luni după. E cea mai logică variantă. Nu am descoperit noi America.”
, a declarat medicul Sergiu Habago pentru G4Media.ro.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Totodata medicul a mai precizat si faptul ca pacientei i s-au efectuat patru teste antigen, toate au iesit negative, dupa care i s-a facut un test PCR care a iesit pozitiv.

Acesta considera ca decesul femeii nu a fost provocat de infectia cu COVID-19 si ca urmare a numeroaselor afectiuni de care mai suferea.

"Am repetat testele de antigen, au ieșit toate negative, doar PCR-ul pozitiv. Trebuie să privim lucrurile rațional. Multe nu se leagă.(...) Nu cred că am văzut Covidul aici. Vedeam insuficiența respiratorie și a ieșit Covid fiindcă a ieșit PCR-ul pozitiv. Fiind pozitiv, cu simptomatologie respiratorie, a fost încadrat la definiția de caz dată de Ministerul Sănătății. A avut evoluție proastă de la început. Avea diabet zaharat, insuficiență cardiacă, insuficiență respiratorie cronică pe decompensarea cordului. A venit cu insuficiență respiratorie acutizată, avea un plămân voalat cu leucocitoză, cu însemne de infecție bacteriană, cu elemente de sepsă bacteriană și cu complianță pulmonară redusă. Avea anumite elemente care nu corespundeau unei infecții Covid clasice. A făcut insuficiență cardio-circulatorie acută, insuficiență multiplă de organe, detresă respiratorie severă. A fost intubată, ventilată, au căzut toate organele. În certificatul de deces poate apărea Covid, fiindcă a ieșit testul PCR pozitiv. Poate că a jucat un rol cândva, dar nu cred că de Covid a murit. Părerea mea este că este vorba despre o infecție veche, s-a vaccinat apoi și a ieșit acest test PCR. Nu putem spune niciodată că s-a vaccinat și a murit", a mai declarat medicul, potrivit G4Media.ro.  

Citeste si: Vaccinul AstraZeneca, ar putea fi eliminat de încă o țară! Ce stat a luat decizia

Citeste si: Vaccinarea cu Pfizer se va face cu trei doze? Ce au declarat reprezentanții companiei

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.