Cum faci baia mica sa para mai mare in 7 pasi

Author: B.M.

Baia ar trebui sa fie o oaza de relaxare, insa de multe ori spatiul nu iti permite sa amenajezi aceasta incapere asa cum iti doresti.

De obicei, baile din apartamentele de bloc sunt destul de mici si inghesuite, asa ca nu poti profita prea mult de spatiul pe care il ai la dispozitie.

Totusi, exista cateva tehnici speciale de amenajare care pot modifica vizual dimensiunile unei incaperi, iar noi iti venim in ajutor si iti prezentam o parte dintre ele.

Alege finisaje in aceeasi culoare pentru podea si pereti

Daca vrei sa maresti vizual spatiul din baie, nu iti recomandam sa alegi faianta sau gresie in nuante inchise, deoarece acestea vor crea senzatia unei bai mult mai mici.

Cel mai bine ar fi sa alegi finisaje de aceeasi culoare, de preferabil in nuante deschise, iar daca vrei sa obtii un contrast, alege un obiect colorat sau un corp de iluminat mai indraznet.

Monteaza oglinzi

Oglinzile ofera intotdeauna senzatia de marire a unui spatiu, asa ca poti alege o oglinda supradimensionata pentru baie, pe care sa o amplasezi cat mai aproape de tavan.

Cel mai bine ar fi sa alegi o oglinda fara rama, care sa fie incastrata direct in faianta, pentru a economisi mai mult spatiu. De asemenea, poti monta sistemul de iluminat pe lateral, pentru a dubla impactul luminii din baie.

Asaza oglinzile strategic

Daca spatiul si configuratia baii iti permite, cel mai bine ar fi sa amplasezi oglinda chiar in fata geamului, pentru a beneficia de mai multa lumina naturala.

Inlocuieste perdeaua opaca si colorata cu un paravan de cada transparent

Pentru a mari vizual spatiul din baie, iti recomandam sa spui adio perdelei clasice de dus si sa o inlocuiesti cu un paravan transparent din sticla.

Sticla mata sau texturata este utila din motive de intimitate, dar nu va contribui prea mult la crearea unui spatiu larg. Incearca sa alegi placi de sticla cat mai clare, care sa nu creeze impresia unui obstacol sau a unui perete in plus.

Foloseste dulapuri verticale pentru depozitare

Daca vrei sa ai un spatiu cat mai aerisit in baie, va trebui sa renunti la o parte dintre lucrurile pe care nu le folosesti foarte des.

In schimb, pentru accesoriile de care ai nevoie in fiecare zi, poti alege un dulap vertical pentru a le depozita. Acesta va ocupa mai putin loc decat unul clasic si astfel iti vei da seama cat de important este fiecare centimentru din baie.

Instaleaza o cada de dimensiuni mici

Pentru a te bucura de mai mult spatiu in baie, poti opta pentru o cada de dimensiuni mici, cum ar fi una de 140x70 cm sau de 142x62 cm.

Poti alege o cada de baie rectangulara, din acril, sau o cada freestanding, pe care o poti amplasa oriunde doresti.

Aplica faianta cat mai aproape de tavan

De obicei, constructorii monteaza placile de faianta pana la jumatatea peretelui, sau putin peste jumatatea acestuia, lasand astfel restul peretelui neacoperit. Din aceasta cauza, spatiul din baie pare mult mai mic.

Cel mai bine ar fi sa montezi placile de faianta cat mai aproape de tavan, mai ales pe peretele din dreptul cazii sau al cabinei de dus, pentru a elimina liniile de demarcatie si contrastele care micsoreaza optic spatiul.

Inspira-te din sugestiile de mai sus si vei reusi sa amenajezi armonios chiar si o baie de mici dimensiuni. Ai nevoie doar de cateva trucuri eficiente pentru a face o baie mica sa para mai spatioasa.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.