Cum faci cea mai gustoasa conopida murata! Iata secretul gospodinelor

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 28 feb 2017, 11:15

Conopida murata este un preparat care poate fi servit pe toata durata anului si in special in sezonul rece alaturi de orice fel de carne.

Cumpara o conopida proaspata, cu o textura ferma si lipsita de pete. Desprinde buchetelele de conopida si spala-le foarte bine, in mai multe ape.

Buchetelele de conopida se aseaza in borcan, lasand in partea de sus liber cam un sfert. Dupa ce ai aranjat conopida, adauga boabele de mustar si hreanul. Acesta din urma mentine muraturile tari si le da un gust deosebit.

Cea mai simpla reteta de conopida murata necesita o zeama din apa fiarta cu sare si otet.

Zeama trebuie sa fie intr-o cantitate egala cu jumatate din volumul borcanului. Pentru a pregati zeama pentru conopida murata, se foloseste o parte otet la doua parti de apa.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ingredientele precum frunzele de telina, semintele de mustar, boabele de piper sau foile de dafin pot fi puse pe fundul

borcanului. Acesta din urma poate fi... afla mai multe pe kfetele.ro!