Dar asta nu inseamna ca nu putem consuma felurile de mancare preferate, daca sunt adaptate rigorilor postului.
Iata o reteta de sarmale delicioase de post, dupa reteta maicutelor de la Manastirea Prislop.
Ingrediente:
1 varza murata mare, 450 g ciuperci, 1 morcov maricel (ras pe razatoarea fina), 1 felie mica telina rasa, 1 ceapa mare tocata fin, 130 g orez, 300 ml suc de rosii, 3 linguri pasta de rosii, 1-3 frunze dafin, 1 lingurita cimbru uscat, 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt, sare, piper proaspat macinat, boabe de piper, 2 crengute
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Mod de preparare:
In 2-3 linguri de ulei se caleste ceapa tocata pana devine sticloasa.
Din compozitie si frunzele de varza se formeaza sarmalele. Se pun frunze de varza taiate pe fundul unei oale cu morcovul ras si telina rasa fin.
Se amesteca sucul cu pasta de rosii si se pune 1/3 peste varza taiata. Se aranjeaza sarmalele peste varza, una peste alta.Deasupra se pun crengute de cimbru si se presara oregano uscat si se toarna restul de suc de rosii. Se mai pune un rand de varza taiata si boabe de piper. Se adauga ulei si apa fierbinte pana la nivelul sarmalelor. Oala, acoperita, se pune pe foc mediu-mic timp de 30 de minute.
Oala trebuie aiba capacul pus. Dupa 30 de minute de fiert, se da oala la cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute.