Pentru supa: 500 g tacamuri de pasare, o radacina pastarnac, o radacina mica telina, un morcov, o ceapa, o foaie dafin, o legatura patrunjel, sare si piper.
Pentru galuste: 2 oua, 7 linguri gris, o lingura ulei, sare.
Tacamurile se fierb timp de 10 minute.
Dupa ce se spumeaa lichidul, se adauga legumele curatate si tocate bucati mari, dafinul si coditele de patrunjel. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust, si se lasa la fiert pana cand legumele si carnea sunt bine facute. Intre timp, ouale se freaca cu ulei si cu sare, iar apoi se adauga grisul in ploaie, pana se ajunge la consistenta unei smantani groase. Cu o lingura incalzita in supa, se ia din compozitie si se adauga galustele in supa.
Oala se acopera si se fierbe totul 8-10 minute, la foc mic. Se serveste fierbinte, cu patrunjel proaspat tocat.