Cum folosești bicarbonatul de sodiu în grădină. 4 întrebuințări de care nici nu știai

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 28 iul 2022, 03:50

Bicarbonatul de sodiu, extrem de eficient în grădină

Sursa: unsplash.com

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și în grădină. Este extrem de util și are mai multe întrebuințări, de care cu siguranță nu ați știut până acum.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că bicarbonatul de sodiu este util atât în cosmetică, dar și în curățenia casei sau a grădinii. Noi vă dezvăluim cum puteți folosi acest ingredient natural, pentru a scăpa de problemele pe care le întâmpinați în grădinărit.

Bicarbonatul de sodiu, extrem de eficient în grădină

Dacă locuiți la casă și aveți și o grădină, de care vă place să aveți grijă, atunci cu siguranță v-ați confruntat cu clasicele probleme legate de grădinărit.

Știm că în magazine există diferite produse care vă pot ajuta, dar acestea sunt și scumpe, și, în plus, pot fi și toxice, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru florile sau legumele pe care le plantați.

Așadar, uitați de insecticide, fungicide sau îngrășăminte chimice și înlocuiți-le, mai bine, cu un ingredient 100% natural. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu. Acesta poate fi folosit cu succes în mai multe aspecte legate de grădina dumneavoastră:

1. Bicarbonatul înlocuiește fungicidul

Puneți două lingurițe de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă, amestecați și turnați soluția într-un pulverizator. Apoi stropiți frunzele plantelor pe care vedeți că au apărut pete negre.

Dacă aveți probleme cu mucegaiul alb, amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu, o lingură de ulei, o lingură de detergent de vase și 3 litri de apă.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Soluția astfel obținută se folosește pentru a stropi plantele care au urme de mucegai.

2. Bicarbonatul, un îngrășământ 100% natural

Dacă vreți ca florile din curte sau din grădină să înflorească mereu și să reziste mai mult timp, trebuie doar să le pulverizați cu o soluție formată din apă și bicarbonat de sodiu.

3. Bicarbonatul, pe post de ierbicid

În cazul în care doriți să nu mai crească deloc plante sau buruieni în anumite locuri din curte sau din grădină, puneți bicarbonat de sodiu. Puteți turna și apă peste el, ca să obțineți o pastă mai consistentă.

4. Bicarbonatul vă scapă de mirosurile urâte

Cu siguranță ați observat că, uneori, în grădină începe să miroasă urât. Amestecați îngrășământul pe care îl folosiți cu bicarbonat și presărați prin grădină.

Veți vedea că, în doar câteva zile, mirosurile neplăcute vor dispărea.

Alte întrebuințări ale bicarbonatului

Pe lângă întrebuințările enumerate mai sus, trebuie să știți că bicarbonatul de sodiu mai poate fi folosit și ca să vă curățați mâinile, după ce ați lucrat în grădină.

Dacă nu folosiți mănuși, atunci puteți să vă pătați destul de tare mâinile când grădinăriți. Această problemă se rezolvă destul de repede, cu ajutorul bicarbonatului.

Frecați-vă cu acest ingredient pe mâini, iar apoi clătiți-vă foarte bine cu apă călduță.

Și dacă aveți probleme cu furnicile, le puteți rezolva tot cu bicarbonat de sodiu. Amestecați bicarbonat cu zahăr și cu apă. Puneți această soluție în locurile în care au apărut furnici.

De asemenea, puteți face o soluție din bicarbonat și oțet. Va avea același efect asupra furnicilor.

În cazul în care aveți omizi, trebuie să amestecați bicarbonat cu făină și să puneți soluția pe frunzele care sunt afectate.

Dacă aveți roșii în grădină, presărați bicarbonat la rădăcina lor și acestea vor deveni mai dulci și mai zemoase. Explicația este simplă: datorită bicarbonatului, solul nu va mai fi la fel de acid.