Cum găteşti friptura de miel perfectă. Secretele celui mai delicios preparat pentru Paşte

Autor: Marina Ionescu
Cum găteşti friptura de miel perfectă
Sursa: PixaBay

Mielul este produsul tradiţional care nu lipseşte de pe mesele românilor în nici un an de Paşte. Aflaţi mai jos rețeta pentru cea mai bună friptura de miel, astfel încât musafirii să se lingă pe degete!

Pastele este una dintre sarbatorile ce reuneste familia in jurul unor preparate delicioase, pe care le impartim cu cei dragi. Indiferent ca alegi sa gatesti si alte retete noi pentru masa de Paste, vedeta mesei de Paşte este fără îndoială friptura de miel.

Citeste si: Cum să prepari cel mai delicios drob de miel pentru Paște. Iată SECRETUL marilor bucătari

Paște 2021. Care este rețeta pentru cea mai bună friptura de miel

Mulți creștini ortodocși sărbătoresc Paştele, cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos. Pentru masa de Paște, gosopodinele se gândeasc deja ce rețetă să folosească în acest an pentru friptura de miel. Iată mai jos cum să pregăești cea ai bună friptură de miel.

Citeste si: Pască cu brânză dulce și aluat pufos de cozonac pentru Paște. Extrem de delicioasă și ușor de pregătit

Ingrediente

  • o pulpă de miel de 2-2,5 kg;
  • câțiva căței mari de usturoi;
  • un pahar mare de vin alb;
  • apă;
  • 50 ml de ulei de măsline;
  • rozmarin;
  • măghiran proaspăt;
  • sare și piper.

Mod de preparare

Bucata de miel trebuie în primul rând spălată și apoi ștearsă cu un șervețel de bucătărie. Carnea trebuie lăsată la marinat intr-un amestec de condimente, ulei de masline si zeamă de lămâie. Ideal este ca ea să fie ținută la marinat pentru cel puțin 12 ore sau cel mai bine 24 de ore.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pulpa trebuie înțepată adânc cu un cuțit din loc în loc, pe ambele părți. Urmează introducerea usturoiului în găurile formate cu cuțitul.

Pulpa trebuie unsă cu ulei de măsline, condimentată cu sare și piper și așezată într-o tavă unsă cu câteva linguri de ulei. Vinul trebuie turnat împreună cu apă călduță iar carnea trebuie pigmentată cu câteva ace de rozmarin proaspăt și câteva frunze de maghiran.

Citeste si: Cea mai gustoasă rețetă cu pește pentru duminica de Florii. Iată cum se prepară

Acoperiți tava în care ați pus bucata de carne de miel și intruceți-o în cuptorul preîncălzit la 200 de grade. Timpul poate varia de la o oră și jumătate spre două ore. La jumătatea timpului, întoarceți pulpa de miel.

După încă 30 de minute la cuptor, lăsați tava descoperită pentru a se rumeni, încă 20 sau 30 de minute.

În cazul în care sosul scade, trebuie adăugat din nou puțin vin amestecat cu apă călduță. Din 10 în 10 minute, pulpa trebuie unsă cu sosul format în tavă până când devine rumenită. În acest punct, focul poate fi stins iar mâncarea servită. Alături de friptura de miel, se poate alege orice garnitură doriți.

Sursă Capital.ro