Cum identifici cel mai bun apartament pe care să îl achiziționezi?

Author: Oana Iosif

Achiziționarea unui apartament este o achiziție care se realizează prin depunerea unui efort financiar foarte mare. De regulă, o astfel de achiziție se realizează prin accesarea unui credit bancar. Acesta va trebui să fie returnat prin intermediul ratelor lunare care urmează să fie plătite pe o perioadă de timp care se întinde pe zeci de ani de zile.

Având în vedere că achiziționarea unui apartament necesită depunerea unui efort financiar foarte mare este normal ca o astfel de achiziție să fie analizată cu foarte mare atenție pentru a putea achiziționa un apartament de care să te poți bucura și peste 20 de ani de zile. În procesul de identificare a unui astfel de apartament trebuie analizate câteva aspecte, cele mai importante fiind prezentate în continuarea acestui articol.

La ce trebuie să te uiți atunci când vrei să achiziționezi un apartament?

Primul aspect care trebuie să fie analizat este dacă apartamentul se află într-un bloc construit recent sau într-unul care este construit de dinainte de Revoluția din decembrie 1989. Din fericire, în din ce în ce mai multe orașe din țară au început să se construiască blocuri noi ceea ce înseamnă că ai șanse să achiziționezi un apartament într-un bloc care este nou construit. Este clar că această variantă este mult mai bună decât varianta achiziționării unui apartament într-un bloc care este construit de foarte mult timp.

Faptul că blocul construit recent nu a trecut prin cutremure, aspectul elegant pe care îl oferă, confort sporit, dimensiuni mari, etc, sunt doar câteva dintre motivele pentru care este recomandată achiziționarea unui apartament într-un bloc care este proaspăt construit sau care urmează să se construiască. În cazul în care optezi pentru achiziționarea unui apartament într-un bloc nou construit sau care urmează să se construiască trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:

- Experiența avută de către dezvoltatorul imobiliar. Este un detaliu care îți oferă posibilitatea de a-ți putea face o idee despre calitatea pe care o va avea apartamentul pe care intenționezi să îl achiziționezi. Un dezvoltator imobiliar care se poate lăuda cu un portofoliu mare în ceea ce privește numărul construcțiilor realizate este mult mai credibil decât un dezvoltator care se află la început de drum în domeniul construcțiilor imobiliare.

- Părerile avute de către persoanele care au achiziționat și s-au mutat în apartamentele realizate de către dezvoltatorul imobiliar de la care intenționezi să achiziționezi apartamentul. De acest detaliu te poți folosi doar în cazul în care este vorba despre un dezvoltator care a mai construit și alte blocuri.

- Transparența de care dă dovadă dezvoltatorul imobiliar. Condițiile care trebuie îndeplinite pentru a putea achiziționa apartamentul, modul în care acesta va arată din punct de vedere al dimensiunilor avute și al modului în care va fi compartimentat sunt aspecte pe care trebuie să le înțelegi foarte bine înainte de a decide dacă este sau nu apartamentul mult visat. În cazul în care dezvoltatorul imobiliar nu este foarte transparent și dornic să ofere detalii concrete este clar că ar fi cazul să cauți și o altă ofertă de pe piața de specialitate.

Avantajele oferite de către locuitul într-un apartament

Cu toate că din ce în ce mai multe persoane își doresc să locuiască la curte și fac eforturi financiare foarte mari pentru a putea îndeplini un astfel de obiectiv există multe motive pentru care achiziționarea unui apartament este o idee mult mai bună. Printre cele mai importante sunt următoarele:

- Costurile pe care le presupune locuitul într-un apartament sunt mai mici decât cele care derivă din locuitul la curte.

- Nivelul de siguranță este mult mai mare.

- Existența tuturor facilităților necesare pentru a putea avea un nivel de trai decent.

- Posibilitatea de a putea ajunge la locul de muncă fără a fi necesară parcurgerea unei distanțe foarte mari.

Proiectul Ivory Residence, unul dintre cele mai calitative proiecte imobiliare a fost preluat de către dezvoltatorul Comfort Homes din Marea Britanie

Ivory Residence, unul dintre cele mai atractive și calitative proiecte imobiliare din țara noastră a fost preluat de către dezvoltatorul Comfort Homes, din Marea Britanie. Proiectul imobiliar dezvoltat de către specialiștii care lucrează în cadrul Ivory Residence a atras atenția clienților prin nivelul calitativ oferit. Construcția blocurilor este concepută și executată în sistem monolit. Datorită acestui detaliu crește foarte mult rezistența blocului dar și nivelul de protecție fonică. Spațiile verzi generoase aflate în imediata apropiere a blocurilor precum și spațiile de parcare suficient de multe pentru a putea răspunde cererii venită din partea viitorilor proprietari de apartamente sunt alte aspecte care fac ca proiectul impbiliar al celor de la Ivory Residence să fie apreciat de către un număr mare de persoane aflate în căutarea unui apartament. Pentru a putea afla cât mai multe detalii despre ceea ce oferă achiziționarea unui apartament în acest complex rezidențial accesează https://www.ivoryresidence.ro/.

Proiectul dezvoltat de către specialiștii care lucrează în cadrul Ivory Residence a fost preluat de către un dezvoltator din Marea Britanie. Este vorba despre Comfort Homes. Acesta are o experiență de peste 20 de ani de zile în realizarea construcțiilor imobiliare. Acesta își propune să finalizeze 12 blocuri de locuințe ceea ce înseamnă că vor fi disponibile pentru vânzare foarte multe locuințe.

Experiența acestui dezvoltator cu siguranță că va cântări decisiv în ridicarea nivelului de calitate oferit de către apartamentele care urmează să fie construite. Pentru a putea afla cât mai multe informații despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a putea locui într-unul dintre apartamentele construite tot ceea ce trebuie să faci este să intri în legătură cu unul dintre specialiștii care lucrează în cadrul firmei care se ocupă de dezvoltarea blocurilor.