Cum iei pana la 1.000 lei de la stat ca sa-ti schimbi electrocasnicele vechi

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 11 sep 2020, 16:40

Un proiect de finantare Rabla pentru electrocasnice, prin care romanii vor putea primi vouchere de pana la 1.000 lei pentru a-si schimba electrocasnicele vechi, a fost pus in dezbatere de Ministerul Muncii.

Astfel, romanii se vor putea inscrie sa aplice pentru a-si schimba masina de spalat, aparatul de aer conditionat si frigiderul, iar dupa aprobare, vor avea 60 de zile la dispozitie sa isi foloseasca voucherele.

In cadrul acestui program sunt eligibile achizitiile de electrocasnice care au ca reultat cresterea eficientei energetice pana la clasa A++ sau A+++.

Valoarea voucherelor va fi urmatoarea: 200 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A++; 300 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A+++; 300 lei pentru aparate de aer conditionat cu eficienta energetica la

racire (A+++/ A++); 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice cu eficienta energetica A++; 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice cu eficienta energetica A+++.

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, joi, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.