Cum il cheama, de fapt, pe Klaus Iohannis! Motivul pentru care presedintele Romaniei NU a vrut sa isi schimbe numele!

Author: A.I.
Actualizat: 09 mar 2020, 11:50

Numele presedintelui Romaniei, Klaus Werner Iohannis, este cauza unei greseli facute de eroarea unui functionar, care a scris numele gresit.

Pe Klaus Werner Iohannis ar fi trebuit sa il cheme, de fapt, Klaus Werner Johannis, insa functionarul a refuzat sa ii scrie numele cu J.

Susanne si Gustav Heins, parintii lui Klaus Iohannis, au numele scris cu J.

“Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu. Sora mea a plecat imediat după Revoluţie. Părinţii mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari.

Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri”, scria Klaus Iohannis despre parintii sai, care au emigrat in Germania la inceputul anilor '90. Klaus Iohannis decidea sa ramana in tara si urma sa devina in 2014 Presedintele Romaniei. In noiembrie 2019 Klaus Iohannis a fost reales, pentru un nou mandat.

Cum il cheama, de fapt, pe Klaus Iohannis!

Klaus Iohannis a explicat si de ce nu a dorit sa indrepte eroarea facuta de functionarul respectiv.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Nu mi s-a părut necesară, e o procedură birocratică ceva mai complicată și chiar dacă cunosc pe cineva la primărie am preferat să las lucrurile așa”, a declarat Klaus Iohannis, citat de b1.ro.

„Sunt cetățean român get-beget și numai cetățean român. Nu am avut și nici nu mi-am dorit o altă cetățenie. Bănuiesc că lumea a crezut că am cetățenie germană, ceea ce nu este cazul. Nu am dorit-o, nu mi-o doresc, sunt foarte mulțumit cu cetățenia mea română”, mai preciza presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Citeste si: Veste bună pentru toţi copiii din România! De cand se dubleaza alocatiile!

Citeste si: Mesajul presedintelui Iohannis pentru romani, in legatura cu Coronavirus

Citeste si: Preşedintele Klaus Iohannis primeşte premiul european ”Coudenhove-Kalergi”. Ceremonia va avea loc la Cotroceni