Cum îl chema, de fapt, în buletin pe regretatul interpret Petrica Mâțu Stoian! Care era numele lui real

Author: Alice Popescu
Actualizat: 08 aug 2022, 00:00

Cum il chema, de fapt, in buletin pe Patrica Matu Stoian

Sursa: Captură KANAL D

In 2018, Petrica Mâțu Stoian a fost nevoit să își schimbe numele din buletin, iar acest lucru l-a deranjat teribil pe marele cantăreț.

Petrica Matu Stoian a fost nevoit să își schimbe numele din buletin în 2018 în urma unei legi aprobate de Senat care spune că toți romanii care au în nume litera "i" să își schimbe buletinele pentru care numele lor să fie scris cu "â". La vremea respectiva, regretatul artist, Petrica Mâțu Stoian a fost foarte supărat deoarece acest lucru i-a dat mari bătăi de cap. Tot atunci, Petrica Matu Stoian a și lansat un mesaj usturător la adresa politicienilor care au inițiat acest proiect de lege.

Citeste si: Cine este și cum arată Carmen Mihaela, fosta soție a regretatului artist Petrică Mîțu Stoian! Niculina Stoican, primele declarații: "Trece prin niste momente!"

Petrică Mâțu Stoian, adevaratul nume din buletin

Nu-mi pot imagina prin ce stres și prin ce taxe voi putea trece să-mi schimb un Î cu un Â: Buletin, pașaport, permis de conducere, certificat de naștere, diploma de bacalaureat, diploma de facultate, master, contracte de vânzare cumpărare ale casei.Domnilor

care faceți legi! Cu ce vă deranjează o literă? Și așa România are 98% analfabeți. Sau aveți gaură mare la buget și vreți să mai faceți niște bani?”

Petrica Mitu Stoian a decedat sâmbăta, fiind internat la secția AȚI a spitalului județean din Reșița. Artistul de muzica populara avea 61 de ani și se pare că supradoza de coagulant pe care o lua post COVID, i-ar fi fost fatala.

Medicii au făcut toate eforturile, însă starea cântărețului s-a degradat vizibil ducând la decesul sau.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Petrica Mâțu Stoian, șoc septic la spitalul din Resita. Artistul a murit sambata seara

Citeste si: S-a spus că interpretul Petrică Mîțu Stoian nu avea niciun copil! Însă, el este fiul de suflet al regretatului artist

Șoc septic ireversibil a fost diagnosticul. A fost pus pe ce trebuie, dar organismul nu i-a mai rezistat, nici măcar la resuscitare. Era speriat, nu avea cum să fie altfel. Starea lui nu a fost deloc bună, medicii au fost mereu lângă el. Bronho-pneumonie. Covid-19 a lăsat niște sechele, a fost vorba despre covid-ul lung, a dus boala pe picioare o perioadă de timp. Șocul septic a intervenit rapid.

Era pe tratament, pe anticoagulant, pentru evitarea producerii de cheaguri. El lua și înainte de covid-19 acest coagulant. (n.r. A apărut) Insuficiență multiplă de organe… Șocul septic distruge și vasul de sânge, departe de ce poate face covidul. Deoarece ficatul nu știe să proceseze cum trebuie, se face o supradozare”, a declarat medicul care l-a monitorizat pe Petrica Matu Stoian.