Cum îl poți face pe bebelușul tău să adoarmă mai repede?

Author: Oana Picerea

ricât de mult ai iubi statutul de mamă, care vine la pachet cu dezvoltarea unui nou simț în tine, cel matern, de a-ți proteja bebelușul de mediul exterior, și de a-i oferi tot ce ai mai bun din tine, pe lângă împlinirea spirituală pe care o resimți din prima clipă în care ai posibilitatea de a-ți ține copilașul la piept, tot ceea ce înseamnă a fi o mamă implicată vine automat la pachet și cu nopți nedormite și încercări zadarnice de a-ți pune la somn minunea.

Cum, știm deja că bebelușii, mai ales în primii ani din viață, până când învață să-și manifeste nemulțumirea și sub o altă formă, recurg la plânsete și țipete pentru a le atrage atenția protectorilor că ceva îi nemulțumește, așa se întâmplă cel mai des și atunci când vine vorba de adormitul acestora. Dacă nu vor simți să adoarmă de la sine, s-ar putea să nu le permită nici mămicilor sale să o facă, fapt pentru care aceasta se va trezi extrem de extenuată zile la rândul, și nu va mai avea energie să se bucure de noul statut al vieții sale.

Dacă și tu te afli în această situație și te-ai întrebat mereu ce îl poate face pe micuțul tău să adoarmă mai repede, ai nimerit  articolul potrivit !

Un mediu sigur

Bebelușii sunt  inteligenți tocmai pentru că dețin un instinct extrem de dezvoltat, ce nu este deloc alterat, în primii ani de viață, de către societate. Fiind foarte senzitivi și atenți la ce se află în jurul lor, acești au nevoie în permanență de iubire și siguranță pentru a putea sta liniștiți. Asigură-te că înainte de a te pune la culcare i-ai oferit copilașului tău toată atenția și iubirea de care ar putea avea nevoie. Ia-l în brațe și bucură-te de un moment de tandrețe cu acesta, în timp ce-l privești cum doarme. Îți vei mulțumi ție mai apoi pentru acest fapt, atunci când amândoi vă veți bucura de momentele de odihnă!

Dar și patul contează!

Poate nu te-ai fi gândit la acest lucru până acum , însă inclusiv patul în care îți culci micuțul are rolul său în a-i crea acestuia starea necesară pentru somn. Ofertele celor de pe site-ul babyneeds.ro de pătuțuri din lemn asigură calitatea somnului bebelușului tău, la cele mai convenabile prețuri existente pe piață. Având suficient spațiu pentru a se mișca de pe o parte, pe alta, copilașul tău are la dispoziție  confortul necesar pentru a se destinde, și a-ți permite și ție, pe timpul nopții, să faci același lucru.

Muzica de fundal

Cei mici sunt foarte sensibili la sunete, tocmai de aceea poți folosi acest fapt în avantajul tău atunci când alegi să-l culci pe cel mic. Cu doar câteva minute dintr-o melodie de adormit copiii, cântată instrumental la pian, sau la orgă, îți poți adormi prichindelul instant.

Viața de mamă este una provocatoare, tocmai de aceea merită să rămâi informată în legătură cu soluțiile alternative existente, ce au menirea de a-ți ușura misiunea, și de a te lăsa să te bucuri de beneficiile acesteia!

Surse foto: pixabay.com

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.