Cum îl ții ocupat pe cel mic pe timpul verii. 6 metode care chiar funcționează

Author: Oana Iosif

Este vară, copiii sunt în vacanță și caută distracție în fiecare zi, dar părinții trebuie să mai și muncească. Work from home este o binecuvântare, dar, cu siguranță, vine la pachet cu propriul său set de dificultăți.

Sezonul estival poate fi costisitor pentru părinți, care trebuie să găsească o mulțime de activități pentru a-și anima copiii în perioada vacanței. Mai jos găsești câteva sugestii pentru a-i ține pe copii ocupați și distrați, dar și pentru liniștea ta.

1. În zilele aglomerate în care nu puteți ieși din casă îi poți sugera micuțului tău să vizioneze show-uri pentru copii sau desene animate în limba engleză. Uitându-se la desenele de aici, va avea numai de câștigat. Sunt educative, îi vorbesc despre prietenie, onoare și îl ajută să învețe o limbă atât de folositoare în viață.

2. Mergi împreună cu copilul tău la biblioteca locală cel puțin o dată pe săptămână. Fă-i un abonament lunar și provoacă-l să citească și cât mai multe cărți posibil. Implică-i în această activitate și pe ceilalți membri ai familiei, oferindu-le recompense pentru fiecare titlu citit.

3. Vizitați parcurile, o grădină botanică sau zoologică din orașul în care locuiți. Parcurile locale pot găzdui chiar și evenimente de vară ieftine sau gratuite la care se poate bucura și distra întreaga familie.

4. Plantați flori și copaci. Aceasta este o activitate excelentă de dezvoltare a abilităților. Dacă locuiți la curte, lasă-i pe copii să planteze pomi fructiferi, legume sau flori, iar dacă locuiți într-un apartament, multe dintre acestea pot fi cultivate chiar și în ghivece. Lasă-i pe prichindei să se implice în alegerea plantei și îndeamnă-i să fie responsabili cu plivitul, udarea și alte lucruri necesare pentru întreținere.

5. Desigur, cel mai simplu mod de a-i distra pe copii vara este să-i lași să se joace cu sau în apă. Cheia este alegerea unor activități distractive care să permită copiilor să se ude, fără să înoate – lucru care necesită o atenție totală. De asemenea, schimbarea activităților de la o zi la alta ajută la menținerea jocului cu apa într-un mod nou și distractiv. Câteva găleți de apă sau un pistol stropitor de la distanță îți vor aduce câteva ore de liniște ție și multă fericire lor.

6. Vara poate fi plină de activități și obositoare. Păstrarea unui timp obișnuit de liniște după-amiaza, chiar și pentru copiii mai mari, este o modalitate excelentă de a vă încărca bateriile. Copiii de toate vârstele pot folosi o oră sau două pentru citit sau scris.

Varietatea este condimentul vieții, iar când vine vorba de a menține copiii fericiți și ocupați, este întotdeauna cel mai bine să te oprești în timp ce activitatea este încă specială decât să urmezi valul de distracție până când se instalează plictiseala, recomandă Big Family Blessings.

Nu faceți un lucru cu o frecvență mai mare de două ori pe săptămână. Setarea unui cronometru este o modalitate excelentă de a ajuta copiii mai mici să se ocupe de o activitate pentru o perioadă scurtă de timp, fără a distruge casa, scoțând fiecare jucărie în doar câteva minute.

 

Foto: Pexels.com

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.