Cum influențăm look-ul prin alegerea șosetelor? - Reguli de selecție și asortare pe care le descoperi acum

Author: Oana Iosif

Șosetele reprezintă o parte importantă din ținută și adesea îi pot oferi un aspect interesant ori din contră, o pot compromite. Tocmai de aceea, acest ghid include sfaturi simple și complete despre cum poți alege și purta corect șosetele.

Criterii esențiale de alegere a șosetelor pe care nu ți le-a spus nimeni

Deși poate majoritatea dintre noi aleg șosetele fie după design, fie după material, află că decizia noastră în privința lor trebuie să fie influențată de mult mai mulți factori.

  • Lungimea

Lungimea șosetelor reprezintă un criteriu prioritar. Fiecare lungime a șosetelor este asortată diferit la diversele tipuri de outfit-uri pe care le purtăm în mod obișnuit. Așadar este bine să știi la ce pantofi sport sau pantaloni trebuie asortat un anumit tip de lungime a șosetelor.

Șosetele invizibile, ‘’loafer socks’’ sau ‘’low profile socks’’ sunt ideale pentru vară. Această lungime a fost special gândită pentru teniși, mocasini, slip-on sau orice alt model de pantofi joși pentru zilele calde, astfel încât să nu poată fi observate din exterior. Fetele sunt cele mai încântate de această invenție, întrucât se vor simți confortabil și elegante atunci când aleg să poarte rochii sau fuste de vară.

Șosetele ankle sunt modele de șosete scurte de damă cu lungime până la gleznă. Acestea sunt excelente pentru antrenamente sportive, drumeții sau orice alte activități outdoor. În orice altă ocazie, atunci când ieși la film cu prietenii de exemplu, le poți purta cu o pereche de pantaloni largi, teniși sau pantofi scunzi. Dacă îmbraci pantaloni scurți sau fustițe, atunci ai grijă să alegi încălțăminte care să le acopere.

Șosetele short crew sunt puțin mai scurte decât cele clasice. Acestea se asortează perfect cu pantalonii jogger, pantalonii de trening cu elastic la glezne sau cu pantalonii largi.

Șosetele crew socks se află printre cele mai populare tipuri de șosete. Lungimea lor ajunge până la mijlocul gambei, calitate care le recomandă pentru toate tipurile de pantaloni.

Șosete over de calf sunt, după cum sugerează și denumirea, un model de șosete lungi. Acestea merg purtate și la costume, deoarece se țin fixate pe picior. În plus, dacă te așezi, nu se va vedea pielea goală, ceea ce ar putea avantaja anumite dress-code-uri.

Dorești șosete sport? Caută modele până la gleznă la Șosetăria. Pantalonii clopot, cei sport sau pantalonii largi fac echipă perfectă cu șosetele mai lungi. Pantalonii mulați merg cu șosetele invizibile. Șosetele lungi clasice sau crew scurte sunt recomandate pentru pantalonii sport.

  • Materialul

Cele mai comune materiale pentru șosete sunt: bumbac, lână, bambus, mătase, cașmir și poliester. Fiecare dintre acestea vine la pachet cu o serie de calități, pe care trebuie să le descoperi pentru a lua decizia corectă.

Șosetele din bumbac 100% sunt rezistente la utilizări frecvente, mențin confortul termic al picioarelor și asigură ventilația aerului în interior. Șosetele din bumbac sunt ideale pentru uzul de zi cu zi, plimbări, antrenamente ușoare. Pentru activități sportive intense, citește mai departe.

Șosetele din lână absorb bine umezeala și își mențin forma chiar dacă le speli de zeci de ori. Sunt recomandate iarna și în cazul drumețiilor alături de încălțăminte gore-tex.

Șosetele din bambus au avantajul de a permite ventilația aerului în interior. În plus sunt hipoalergenice și antibacteriene, preferatele persoanelor cu pielea sensibilă.

Șosetele din acest cașmir oferă o senzație plăcută la contactul cu pielea, fiind moi și mai ales, durabile.

Poate nu ai fi crezut asta, dar mătasea este un material puternic și îndrăgit pentru proprietățile sale absorbante.

Materialele sintetice sunt adesea folosite în fabricarea șosetelor colorate, datorită capacității acestor fibre de a menține culoarea. În plus, acestea au avantajul de a se usca rapid. Șosetele care conțin amestec de bumbac și poliester sunt mai mult utilizate în cadrul activităților sportive.

Șosetele din bumbac, bambus ori mătase se asortează excelent cu ținutele casual. Șosetele din lână sunt indicate pentru sporturile tipice anotimpurilor reci.

  • Culorile

Culorile șosetelor trebuie folosite înțelept. Alege culorile astfel încât, cel puțin una să se potrivească uneia dintre piesele outfit-ului. De exemplu, poți opta pentru șosete din aceeași paletă cromatică a pantalonilor. Astfel obții efectul vizual de picioare alungite. În rest, aplică regula prin care nu vei da niciodată greș: adidași albi și șosete albe, adidași închiși la culoare și șosete întunecate.

În concluzie, cum purtăm șosetele?

Fie că alegi șosete scurte, lungi clasice sau invizibile, important este să ai șosete pentru confort și sănătatea picioarelor. Astfel scazi riscul bătăturilor, iritațiilor, roșeții și a altor probleme frecvente ale pielii care pot compromite distracția sau plimbarea de vacanță. Chiar dacă se anunță vreme caniculară, ține în geantă o pereche de șosete pentru orice eventualitate. În plus, ia în calcul că pielea va avea de suferit prin frecarea cu materialul interior al pantofului în timpul mersului. Nu doar că te vei trezi cu leziuni, dar substanțele chimice vor pătrunde direct în piele.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.