Cum îngrijeşti florile din vază. 7 trucuri eficiente!

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 17 iul 2018, 17:56

Ne dorim ca bucuria unui gest frumos sau amintirea unui moment plăcut să rămână vii pentru cât mai mult timp.

Un buchet de flori oferit in dar sau un aranjament ales pentru a încununa o ocazie specială din viaţa noastră trebuie şi ele să se menţină proaspete pentru o perioadă cât de lungă! Pentru asta e nevoie, în primul rând, să comanzi produse de la o florărie online deosebită. Odată ce florile au ajuns la tine în vază, poţi pune în aplicare câteva trucuri eficiente care le vor păstra frumuseţea! Mai mult decât atât, poţi folosi chiar ingrediente pe care le ai deja în bucătăria ta!

  1. Dacă vrei să împiedici ofilirea superbului tău buchet din vază, adaugă în apă din vas o linguriţă de zahăr şi câteva picături de vodcă. Acest truc este foarte eficient mai ales în cazul lalelelor.

  1. Ai primit un buchet de flori îmbobocite şi vrei să te bucuri cât mai repede de înflorirea lor? Nimic mai simplu! Începe prin a tăia din tulpinile acestora câţiva centrimetri (tăietura trebuie să fie oblică!), iar mai apoi aşează-le într-un vas cu apă caldă timp de

    2 minute. După aceea, poţi să le pui în vaza cu apă rece. În special bujorii vor fi cei care se vor deschide instant după această operaţiune!

  1. Ştiai că o monedă din cupru poate fi utilizată pentru a împiedica ofilirea florilor? Pune-o în vaza cu flori şi las-o să acţioneze! Cuprul va acţiona precum un acidifiant, prevenind apariţia bacteriilor care pot distruge tulpina florilor.

  1. Dacă ai achiziţionat florile de pe o florărie online de lux, cu siguranţă că acestea vor veni însoţite de un plic care conţine conservanţi speciali. Rolul acestora este tocmai acela de a prelungi viaţa florilor. Tot ceea ce trebuie să faci este să torni conţinutul plicului în glastra în care ai pus florile.

  1. Florile se păstrează proaspete pentru mai mult timp dacă ai grijă să le schimbi apa în fiecare zi. Este indicat ca nivelul de apă din vază să nu depăşească 10-15 cm. În cazul gerberelor, nivelul optim de apă din vază nu ar trebui să fie mai mare de 5-6 cm, pentru că tija lor putrezeşte mai repede decât a altor flori.

  1. Florile pot să te bucure cu parfumul şi culorile lor, dacă le acorzi atenţia necesară. Atunci când primeşti un buchet de flori, poţi căuta informaţii referitoare la îngrjirea acestora, în funcţie de tipul lor. În timp ce majoritatea florilor au nevoie de sursă de lumină naturală pentru a se menţine fresh, există şi anumite tipuri de flori care preferă, mai degrabă, locurile umbroase (ex: anemonele).

  1. Aspirina este un medicament care face bine chiar şi florilor. Adaugă în vasul cu apa în care urmează să pui buchetul o jumătate de aspirină. Acest truc dă roade mai ales dacă vorbim despre trandafiri. 

 

Taguri: