Cum isi aleg tinerii parfumul potrivit in functie de stilul vestimentar?

Author: B.M.
Actualizat: 11 iun 2019, 11:56

Parfumurile reprezinta in fapt niste mici detalii aromate care ne diferentiaza fata de ceilalti, care ne reprezinta gusturile si preferintele, care ne fac remarcate in cel mai subtil mod posibil.

Cu toate acestea, si pentru faptul ca suntem atat de diferiti unii de altii, regasirea parfumului potrivit nu este un aspect tocmai usor si chiar daca ne place o aroma de parfum pe care am simti-o la cineva, acest lucru nu inseamna ca parfumul in cauza este potrivit pH-ului pielii noastre. Suntem diferiti unii fata de ceilalti si acest lucru il putem observa zi de zi, de la cele mai evidente aspecte si pana la cele mai mici detalii, diferentele dintre noi si cei din jur sunt unele sesizabile. Cu toate acestea si desi constatam mai mereu ca intre noi si cei din jurul nostru exista anumite asemanari, exista totusi anumite detalii care tin stict de preferintele personale. La acest capitol intra si parfumurile pe care, desi le intalnim si la alti oameni, putem foarte usor remarca faptul ca fragranta parfumului se simte diferit pe alte persoane fata de cum se simte pe pielea noastra. Mai mult decat atat, si poate o greseala pe care o facem multe dintre noi este faptul ca nu stim cum sa ne alegem parfumul potrivit, iar una dintre aspectele care ghideaza acest proces este stilul vestimentar propriu.

Cu totii ne dorim sa aratam impecabil, sa fim remarcati si apreciati si in acest sens alegem mereu piese vestimentare care sa ne reprezinte stilul, ne coafam si ne machiem astfel incat sa ne punem in evidenta trasaturile si alegem accesorii care sa ne completeze perfect tinutele, insa uneori constatam ca parfumul nostru nu are fragranta potivita, nu ne incanta cum se simte pe pielea noastra si parca ne deranjeaza. Acest lucru demonstreaza ca parfumul ales nu este potrivit stilului nostru, fapt pentru care trebuie sa ne reprofilam pe alt gen de parfum, unul care sa se potriveasca cu pH-ul pielii cat si cu stilul vestimentar uzual. In acest sens, iata care sunt parfumurile care ni se potrivesc in functie de stilul nostru vestimentar:

Parfumuri pentru tineri potrivite stilului casual

Stilul casual este unul mai lejer, mai comod si pentru care nu ne complicam atat de mult atunci cand achizitionam piese vestimentare. Incaltamintea este una comoda, hainele sunt lejere, accesoriile sunt mult mai putine sau poate chiar numai cele necesare, iar parfumul trebuie sa fie unul cu o fragranta usoara. Tinutelor in stilul casual le sunt potrivite cel mai bine parfumurile fresh, cu note efervescente de citrice, parfumuri care ne invioreaza si sunt mereu proaspete. Cel mai adesea purtam tinute casual in timpul zilei, cand avem foarte multe lucruri de rezolvat si cand ne dorim sa fim foarte confortabili dar totodata fresh si pregatiti pentru orice.

Parfumuri pentru tineri potrivite stilului elegant

Femeia moderna, ajunsa la o varsta in care isi cunoaste atuurile, stilul si preferintele, cu o functie, realizari si experiente importante, prefera sa adopte cel mai adesea un stil vestimentar clasic, elegant si rafinat. Piese vestimentare care sa ii puna in valoare silueta, accesorii si bijuterii pe masura si evident, are nevoie de un parfum care sa o reprezinte. In acest sens, cele mai potrivite parfumuri pentru stilul clasic sunt cele florale cu note de lemn de santal, mosc etc.

Parfumuri potrivite unui stil foarte feminin

Stilul vestimentar feminin este reprezentativ multor femei si acestea poarta de cele mai multe ori rochii si fuste frumoase, bluzite si camasi din voal, cu dantela cu volanase etc., in culori pale si foarte feminine. Pentru acestea, cele mai potrivite parfumuri sunt cele cu fragrante usoare, florale, cu note de trandafir, lacramioara, iasomie etc. Parfumuri delicate si foarte subtile!

Parfumuri potrivite unui stil sexy, indraznet

Daca iti place sa iti pui in evidenta atuurile si porti piese vestimentare care iti pun perfect in valoare formele corpului, fara indoiala stilul care te caracterizeaza este cel sexy si indraznet! Cu toate acestea si lasand la o parte tinutele, parfumul trebuie sa fie de asemenea unul reprezentativ si in acest sens, parfumurile cu fragrante mai 'grele' cu note vanilate, de lemn de mosc si arome de flori puternice sunt fara doar si poate cele mai potrivite!

Mai mult decat atat, unele parfumuri au in compozitia lor anumite fragrante care ne pot influenta pozitiv starea de spirit si anume:

 Daca esti o fire care se streseaza mai usor si devi foarte usor anxioasa, opteaza pentru un parfum care are in compozitia lui si arome de lavanda, trandafir sau busuioc;
 Daca iti doresti un parfum care sa te faca mai fericita, mai plina de viata, alege un parfum cu arome de tuberoza, zambila, crin sau lacramioara ;
 Daca iti doresti sa fii mai pasionala si mai dragastoasa, se spune ca lemnul de santal, iasomia, cuisoarele sau ghimbirul ne pot influenta in acest sens;
 Daca iti doresti sa ai mai multa energie, opteaza pentru un parfum cu arome citrice si cu o nota fina de menta.

Daca pana acum nu tineai cont de stilul vestimentar atunci cand achizitionai parfumuri, acum este momentul oportun sa introduci acest aspect in lista ta de criterii de selectie. Analizeaza-ti putin stilul si alege parfumuri care sa te reprezinte, care sa se imbine frumos cu pH-ul pielii tale si care sa iti influenteze in cel mai bun mod starea de spirit. Alege parfumuri de care sa te indragostesti si la care nu vei mai dori sa renunti!

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.