Cum iti convingi copilul sa manance legume. Chiar functioneaza!

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 01 oct 2018, 16:56

Trucuri eficiente pentru a-i obisnui pe cei mici sa consume legume.

Orice parinte stie cat de importante sunt legumele in alimentatia copiilor. Dar cum ii facem sa invete sa aprecieze gustul lor specific?

Iata cateva metode inedite:

  • Un dressing delicios poate face minuni

Nici nu conteaza ce fel de legume alegi sa pui in salatele copiilor, cat timp reusesti sa le dai un gust senzational.

Daca prepari un dressing savuros, s-ar putea sa ii convingi sa le manance si chiar sa ii faci sa-ti mai ceara o portie. Poti incerca acesta reteta, amestecand in blender urmatoarele ingrediente: 1 lingurita otet balsamic, 1 lingurita ulei, 2 linguri iaurt simplu, un pic de sare si 7-8 capsune (pentru un plus de dulceata).

  • Joaca-te cu texturile

Celor mici le plac gustarile crocante, cum sunt pufuletii, chipsurile sau biscuitii.

Asadar, poti incerca sa ii pacalesti un pic prin pregatirea unor chipsuri sanatoase si crocante facute din diverse legume feliate (sfecla rosie, morcov, ciuperci, dovlecel, cartof dulce etc.), asezonate corespunzator si coapte la cuptor sau pe grill.

  • Legume crescute acasa

Pune seminte de legume sau ierburi aromatice in cateva ghivece si invata-i pe cei mici sa aiba grija de ele in timp ce cresc.

Daca incep sa observe cum evolueaza plantele, vor deveni curiosi sa le si guste.

  • Gatiti impreuna

Cei mici adora sa fie implicati in treburile oamenilor mari. Cand pregatesti masa, lasa-i pe copii sa se ocupe de asezatul legumelor pe farfurii in cele mai trasnite feluri, asa cum le place lor. Astfel, vor fi mai incantati sa manance ceva facut chiar de ei.

  • Lasa-ti imaginatia sa zboare

Cand vine vorba despre legume, modurile in care le putem prepara sunt nenumarate. Te poti folosi de anumite sortimente de legume pentru a obtine gustari neasteptat de bune – poti umple frunze de salata sau spanac proaspat cu branza, humus sau carne de peste; poti crea diverse figurine din bucatele diferite de legume sau le poti taia in forme atragatoare, simpatice, pentru a-i ademeni pe cei mici.

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.