Cum iti dai seama ca ficatul tau sufera. Boala care nu doare, dar se simte

Autor: Oana Picerea
Actualizat: 11 sep 2020, 15:55

Un ficat bolnav te poate face sa suferi cu intreg corpul, deoarece este esential in buna functionare a organismului uman.

1.Abdomen umflat: ciroza, una din afectiunile grave ale ficatului, cauzeaza retentia de lichide in abdomen (afectiune cunoscuta sub denumirea de ascita). Pacientul poate avea aspectul unei femei gravide.

2.Icter: Pielea palida, decolorata si ochii ingalbeniti sunt simptomele cele mai evidente ale unui ficat bolnav. Acest fenomen de ingalbenire este un rezultat al excesului de bilirubina care nu poate fi eliminata. Alte semne asociate nivelului cresut al bilirubinei sunt: urina de culoare inchisa, scaun deschis la culoare si mancarimi insuportabile.

3.Starea de greata: apare datorita capacitatii reduse a organismului de a procesa si elimina toxinele sau datorita schimbarilor de metabolism. Totusi, atunci cand avem greturi sau vomitam fara a avea o cauza cunoscuta sau o problema digestiva depistata, acest simptom poate indica o afectiune serioasa la nivelul ficatului.

4.Pierderea apetitului: un ficat bolnav va declansa semne de alarma tot mai serioase. Pierderea apetitului si scaderea rapida in greutate sunt doua simptome ce indica deja o afectiune serioasa a ficatului.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.