Cum iti dai seama daca administratorul de bloc te fura?

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 16:18

Radu Opaina, fondatorul Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania, a vorbit in platoul emisiunii "Draga mea prietena" despre modalitatile in care ne putem da seama daca administratorul de bloc ne fura sau nu.

"Acesta este un fenomen care, din pacate, ingrijoreaza multa lume pentru ca ce vin din teren ca informatii sunt foarte neplacute. Administratorii fac parte din acelasi sistem romanesc de coruptie, hotie, minciuna si neplaceri. Si o parte din ei, la randul lor, fac multe necazuri proprietarilor", a spus Radu Opaina.

El a explicat modalitatea in care ne putem da seama daca banii locatarilor sunt gestionati cum trebuie.

"Pentru a nu ramane fara apa calda si caldura, oamenii trebuie sa invete cateva reguli: sa verifice fara sa stie administratorul daca este blocul in regula sau nu din punct

de vedere al gestiunii banilor. Cea mai simpla metoda este sa adunam suma restantelor de pe lista de plata. Aceasta trebuie sa fie obligatoriu mai mare decat suma restanta la furnizori. Daca restantele catre furnizori, apa, gaze, caldura, gunoi etc sunt mai mari decat restantele din bloc trebuie sa ne alarmam. Ceva nu este in regula. Asta inseamna ca nu s-au platit niste bani. Iar totalul restantelor catre furnizori le aflam fie de la furnizori, sunand, fie vazand ultimele facturi".


Radu Opaina a vorbit si despre pierderile de pe coloana care se impart in mod egal tuturor locatarilor, chiar daca unii dintre ei au investit in centrale termice.

"Trebuie privita problema in mod corect, sa nu cadem in extrema cealalta. Prin individualizarea sursei de caldura, eu renunt la sistemul centralizat, pentru ca nu mai sunt multumit. Asta nu inseamna ca m-am separat de bloc. Eu tot in blocul ala sunt, eu tot in instalatiile comune ale blocului imi desfasor viata.
Acele instalatii comune sunt si ale mele, pentru ca nu am renuntat la tevi. Si mai exista alt aspect: ani de zile am consumat si am folosit acele tevi. Am contribuit la uzura lor. De aceea va trebui sa contribui atunci cand vor fi defectiuni si va fi necesara repararea lor".
##VIDEO79288##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Ce declarații a făcut Ștefan Stan despre fosta lui soție. Cum va proceda atunci când mama copiilor lui își va reface viața: „Am stabilit amândoi așa.”

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.