Cum iti intaresti sistemul imunitar ca sa eviti infectarea cu noul coronavirus

Autor: D.I.
Actualizat: 03 iun 2020, 16:06

O imunitate crescuta e cea mai buna bariera in calea virusurilor, inclusiv a noului coronavirus care face ravagii acum peste tot in lume

Ajuta-ti imunitatea sa contracareze virusuri periculoase!

Ce este imunitatea

Din punct de vedere biologic, imunitatea este starea de echilibru a organismelor multicelulare, care raspund in mod adecvat in caz de infectie sau boala. Totodata, sistemul imunitar presupune si toleranta crescuta astfel incat sa se evite reactiile alergice sau afectiunile autoimune.

Cum functioneaza sistemul imunitar

Sistemul imunitar protejeaza organismul de afectiuni sau de corpuri straine ce pot pune sanatatea in pericol.

Atunci cand functioneaza asa cum trebuie, sistemul imunitar identifica si apoi ataca virusurile, bacteriile, parazitii sau orice alte corpuri straine, reusind sa le diferentieze pe acestea de tesuturile sanatoase ale organismului.

Cele 3 functii ale sistemului imunitar sunt urmatoarele:

• Neutralizarea bacteriilor, virusurilor, parazitilor si fungilor care patrund in organism si indepartarea acestora.

• Identificarea si neutralizarea substantelor daunatoare din mediul inconjurator.


• Lupta impotriva propriilor celule ale organismului, care si-au schimbat structura din cauza unei afectiuni (ex: celulele canceroase).

Simptomele unei imunitati scazute
Daca nivelul de leucocite este redus si sistemul imunitar este slabit, apar simptome care trebuie sa te alarmeze.

Simptome imunitate scazuta:

• Oboseala accentuata;
• Infectii recurente;
• Reactii alergice;
• Vindecare greoaie a ranilor;
• Inflamare ganglioni limfatici.

Citeste si: Horoscop. Luna plina din 5 iunie aduce schimbari majore! Zodiile carora li se schimba viata

Factorii care intaresc sistemul imunitar

Prin alegerile aparent banale pe care le faci zi de zi, sistemul imunitar poate fi intarit.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Stilul de viata sanatos

Stilul de viata sanatos, bazat pe o dieta sanatoasa, hidratare corespunzatoare, cel putin 30 de minute de miscare pe zi si odihna suficienta asigura un sistem imunitar puternic, care va face fata agentilor patogeni ce pun in pericol sanatatea.

Alimente ce intaresc sistemul imunitar

O serie de alimente contin vitamine, minerale si antioxidanti care intaresc sistemul imunitar.

Este vorba despre alimente precum: fructele citrice, ardeiul gras, broccoli, usturoiul, ghimbirul, spanacul, iaurtul, migdalele, turmericul, ceaiul verde, carnea de pui sau fructele de padure.

Suplimente naturale pentru intarirea sistemului natural

O serie de suplimente naturale au abilitatea de a fortifica sistemul imunitar.

Multivitaminele – sistemul imunitar este mai eficient atunci cand organismul beneficiaza de toti nutrientii de care are nevoie.

Atunci cand apare un deficit in organism, sistemul imunitar este slabit si devine vulnerabil. Cea mai la indemana metoda prin care se poate trata deficitul de vitamine consta in administrarea de multivitamine.

Suplimentele pe baza de ulei de peste – uleiul de peste imbunatateste functiile sistemului imunitar, in special dupa efortul fizic intens.

Extractul de usturoi – cercetatorii de la Universitatea Harvard au dovedit daptul ca usturoiul are abilitatea de a lupta cu infectiile, combatand virusurile, bacteriile si fungii. Usturoiul contine ingrediente care influenteaza celulele sistemului imunitar. Extractul de usturoi ajuta sistemul imunitar atunci cand organismul are de-a face cu o gripa sau cu o raceala.

Citeste si: Nelu Tataru, anunt important pentru romani: ce se intampla la finalul verii

Probioticele – in tractul digestiv se regasesc o multime de bacterii, care joaca un rol important in functiile sistemului imunitar. Unele dintre acestea echilibreaza flora intestinala si cresc numarul de celule T, care fac parte din sistemul imunitar. Suplimentele pe baza de probiotice reduc inflamatia si stimuleaza functionarea sistemului imunitar.

Suplimentele alimentare care ne protejeaza impotriva stresului oxidativ sunt importante pentru intarirea imunitatii, fiindca nu permit slabirea acesteia ca urmare a efectelor pe care le are stresul pe termen lung asupra organismului. In acest sens, fiindca are in compozitie hidroxitrozol si antioxidanti precum vitamina B2, zinc, cupru, cu un rol major in protejarea celulelor din sange impotriva stresului oxidativ.

Cititi continuarea pe fabricatinromania.info

 

Taguri: