Cum îți poți alege tipul de vaccin anti-COVID cu care să te imunizezi?

Author: Denisa Avram
Actualizat: 23 iul 2022, 02:55
Romanii vor avea posibilitatea de a alege tipul de ser cu care vor fi imunizati

Platforma online de programare va permite românilor să aleagă și tipul de ser anti-COVID cu care vor fi imunizați, cu ajutorul unei hărți interactive.

Vești bune pentru românii care aleg să se vaccineze. De acum există mai multă transparență în procesul de imunizare. Pacienții vor putea să își aleagă tipul de vaccin anti-COVID care le va fi administrat, cu ajutorul unei hărți interactive cu centrele de vaccinare din țată, care menționează tipul de vaccin disponibil, numărul de locuri libere, dar și numărul de persoane de pe listele de așteptare.

Cum poți alege tipul de vaccin anti-COVID, înainte să te programezi

CNCAV și STS au lansat o hartă interactivă a centrelor de vaccinare, pe tipuri de vaccin. Astfel românii vor putea lua o decizie mai informată în legătură cu vaccinarea, deoarece vor putea vedea pe platforma online ce tip vaccin este folosit în fiecare centru, câte locuri sunt disponibile și câte persoane se află pe locul de așteptare.

Fiecare utilizator va putea filtra afişarea centrelor pe judeţe sau pe numărul locurilor disponibile. 

”Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, prin prezentarea centrelor de vaccinare pe tipurile de vaccin administrate în România, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), cu suportul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), a devansat implementarea acestei funcţionalităţi în platforma de programare. Astfel, la acest moment, a devenit activă harta centrelor pe tipuri de vaccin şi este disponibilă pe site-ul  https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare, a transmis, joi, CNCAV, potrivit romaniatv.ro.

Pe același site sunt afişate și statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de aşteptare pentru fiecare dintre cele trei vaccinuri produse de companiile farmaceutice: Pfizer/BioNTech, Moderna şi Oxford/AstraZeneca.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Vaccinul Moderna provoacă reacții adverse?! Pesoanele care s-au imunizat cu serul american se confruntă cu”Braț Covid” Ce spun specialiștii

Doze suplimentare de vaccin Moderna și AstraZeneca ajung în România 

Începânde de astăzi, 26 martie, un număr de 162.000 de doze Moderna vor ajunge în țară, după ce ieri au ajuns 50.000 de doze de vaccin AstraZeneca. Serul Moderna va merge către centrele de vaccinare din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara. În România 120.160 de persoane au fost vaccinate cu serul Moderna, din 264.000

de doze de vaccin Moderna.

Citeste si: Schema pentru tratament antiCOVID-19 care a vindecat mii de oameni. Costă 100 de lei! Doctorița-minune a dezvăluit secretul

Alte 50.000 de doze de vaccin au ajuns în România ieri, 25 martie. Este vorba despre serul AstraZeneca. Dozele de vaccin AstraZeneca au ajuns în București pe cale terestră li ai fost depozitate la Centrul Național de Stocare urmând să fie distribuite la centrele de vaccinare din țară.

Citeste si: Un județ din țară intră în CARANTINĂ astăzi! Ce restricții vor fi impuse

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.