Cum îți poți transforma locuința într-o casă inteligentă?

Author: Ana Filip
Actualizat: 28 sep 2022, 16:56

Tehnologia evoluează din ce în ce mai mult, iar acest lucru influențează și modul în care locuințe sunt amenajate. Astfel, în ziua de astăzi, nu mai contează doar modul în care îți arată casa, ci și modul în care acestea te ajută și îți fac viața mai ușoară prin automatizarea celor mai multe din activitățile obișnuite. 

Iată cum poți să-ți faci casa mai inteligentă și, în același timp, mult mai modernă: 

1. Instalează camere de supraveghere 

Deși nu pare a fi un lucru care îți face casa mai inteligentă, sistemul de supraveghere este un „must” pentru fiecare locuință, mai ales dacă vorbim de o locuință ce are și curte. Ceea ce îți oferă elementul SMART este faptul că, la momentul actual, acestea pot fi accesate de pe orice device ce are acces la internet, iar în acest mod vei avea în permanență acces la ce se întâmplă la tine în curte. 

2. Achiziționează un asistent virtual

La momentul actual există pe piață o gamă largă de asistenți virtuali, care te pot ajuta să îți faci casa cât mai inteligentă. Mai mult, un asemenea device poate fi utilizat și folositor în orice încăpere ai fi pus: în dormitor îți poate seta alarma pentru fiecare dimineață, în living îți poate pune muzica pe care ți-o dorești sau îți poate oferi remindere ori de câte ori vei avea nevoie. 

3. Iluminat inteligent 

Dacă mereu te întrebai dacă ai închis lumina în încăperile din locuința ta atunci când plecai de acasă, atunci această automatizare este pentru tine. Îți poți instala un sistem de iluminat inteligent, ce îți va permite să verifici și să controlezi iluminatul de pe smartphone-ul tău. Mai mult, pentru a te asigura că economisești cu adevărat energie, poți alege să utilizezi becuri led, disponibile la momentul actual în diverse mărimi, forme și culori pe Universulelectricelor.ro.

4. Încuietori inteligente

În funcție de ceea ce îți dorești poți alege dintr-o gamă variată de încuietori inteligente, care îți pot oferi următoarele facilități: blocare/deblocare de la distanță, acces pe bază de amprentă sau parolă sau acces limitat pentru anumite persoane. 

5. Termostate 

Temperatura perfectă, fie că e vară sau iarnă, e ideal să o ai de fiecare dată atunci când ajungi acasă de la birou sau dintr-o vacanță. Un termostat inteligent îți vor oferi posibilitatea de a controla gradele din casă de la distanță, cu ajutorul telefonului, iar dacă vrei să nu îți faci deloc griji cu acest aspect, poți să îți instalezi senzori de căldură, separat pentru fiecare cameră în parte. 

A avea o casă inteligentă nu este deloc dificil și nici nu necesită investiții extrem de mari. Mai mult, aceste pot fi cumpărate treptat, fără a fi dependente una de cealaltă, iar în acest fel, ușor-ușor îți va face viața mai ușoară și te va scăpa de câteva griji. 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.