Cum iti pregatesti masina pentru minivacanta de 1 Mai?

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 17 apr 2018, 11:51

Zilele placute de primavara te imbie cu siguranta la mult asteptatele activitati in aer liber.

Daca te-ai hotarat sa profiti de minivacanta de 1 Mai si sa faci o plimbare intr-una din zonele tarii pentru a te bucura de aer, privelisti si a te deconecta asadar din cotidianul tumultos, inseamna ca ai planificat deja traseul.

Daca obisnuim sa acordam atentie sporita cazarii, bagajului - avem grija sa nu uitam nimic acasa (palete de badminton, table, carti de joc), la fel de grijulii trebuie sa fim si cu pregatirea masinii pentru excursie.

Placutele de frana

Sunt piese importante ale masinii, fac parte din sistemul de franare si daca sunt in stare optima, ele pot insemna chiar evitarea unui accident. Nu va sti nimeni sa iti spuna potrivit numarului de kilometri cand ar fi bine sa le schimbi, depinde de stilul de condus si de starea drumului. Daca simti ca masina nu mai franeaza cu aceeasi promptitudine, nu ezita sa achizitionezi unele noi. Gasesti piese auto online.

Nivelul uleiului

Uleiul trebuie sa aiba nivelul optim si sa fie schimbat la timp; analizeaza daca nivelul uleiului este in limitele specificate de joja de ulei, trebuie sa fie intre reperele minim si maxim; de asemenea, daca are o consistenta groasa si culoare inchisa inseamna ca trebuie sa il schimbi. A oferi atentie constanta uleiului de motor, inseamna sa eviti mai tarziu cheltuieli  mari cu reparatia motorului.

Verificarea anvelopelor

In intervalul aprilie - octombrie anvelopele de vara sunt vedetele. Nu folosi anvelope mai vechi de 5 ani, iar inainte de a porni in minivacanta verifica presiunea in pneuri. Este un lucru foarte important, pentru ca o presiune corecta in pneuri asigura un timp si o distanta de franare optima. Pe langa siguranta la volan, vei prelungi durata de viata a anvelopelor si vei reduce consumul de combustibil.

Presiunea in pneuri se va face conform indicatiilor producatorului masinii. Poti gasi precizarile acestea pe stalpul dintre portiere sau in cartea tehnica a masinii.

Presiunea o poti verifica inclusiv in statiile de alimentare cu benzina/motorina, pe langa service sau vulcanizare.

Filtrul de aer

In orase foarte aglomerate, cu un grad mai mare de poluare, filtrul de aer va fi inlocuit mai des. Este un lucru cat se poate de simplu, insa cu beneficii majore pentru motorul tau si pentru consumul optim de combustibil. Verifica care este culoarea filtrului de aer, daca este negru, inseamna ca deja ai amanat prea mult schimbarea acestuia. Asa cum tu iti doresti sa respiri un aer proaspat in minivacanta de 1 Mai, la fel isi doreste si motorul tau. Prin urmare inlocuieste filtrul de aer, o poti face de unul singur, fara o vizita la service.

Calatorie placuta si drumuri fara aglomeratie in minivacanta de 1 Mai!

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.