Cum îți recuperezi mesajele, pozele și clipurile video de pe WhatsApp atunci când îți schimbi telefonul

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 23 aug 2021, 00:56
Ce să faci ca să nu pierzi mesajele, pozele și clipurile video de pe WhatsApp
Sursa: unsplash.com

Mesajele, pozele și clipurile video de pe WhatsApp pot fi recuperate atunci când vă schimbați telefonul. Este adevărat că atunci vine vorba despre WhatsApp, situația este puțin mai complicată, spre deosebire de restul aplicațiilor.

Cu siguranță vi s-a întâmplat de mai multe ori ca atunci când v-ați schimbat telefonul să vă dați seama că ați pierdut tot ce aveați pe WhatsApp, în telefonul vechi. Aici este vorba atât despre conversații, cât și despre diferite poze sau filmulețe pe care ați fi vrut să le păstrați în continuare ca amintire. Iată cum trebuie să procedați, pentru a le recupera.

Ce să faci ca să nu pierzi mesajele, pozele și clipurile video de pe WhatsApp

WhatsApp este o aplicație care a fost lansată în 2009 și acum a ajuns să fie una dintre cele mai folosite aplicații de mesagerie din toată lumea. Spre deosebire de celelalte aplicații, care atunci când vă achiziționați un alt telefon, se transferă automat pe dispozitivul nou, cu toate mesajele sau pozele vechi, cu WhatsApp este puțin mai dificil.

Dificil, dar nu imposibil. Bineînțeles că aveți posibilitatea de a vă recupera și de pe această aplicație tot ce aveați salvat pe telefonul vechi.

Dacă v-ați actualizat de curând WhatsApp-ul, cu siguranță ați observat că acum se fac backup-uri automat la conservații, iar acestea se salvează pe Google Drive. Tot ce aveți de făcut este să apăsați pe cele trei puncte pe care le aveți în dreapta telefonului, în partea de sus. După aceea, selectați următorii pasi: setări- conversații- backup conversații.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Aveți și varianta ca backup-ul să se facă automat. În acest fel, de fiecare dată când vei instala aplicația pe un alt telefon, îți vor apărea conversațiile vechi.

Cum procedați dacă nu aveți un telefon performant

În cazul în care telefonul dumneavoastră este mai vechi, cu siguranță funcția de backup nu va fi disponibilă. Cu toate acestea, tot aveți posibilitatea de a vă recupera mesajele vechi.

Cea mai la îndemână variantă este să folosiți un card de memorie extren.

Dacă nu aveți unul, conectați telefonul la un calculator sau la un laptop, cu ajutorul unui cablu USB. După aceea, selectați folderul WhatsApp/ Database și faceți aici un backup al conversațiilor. Copiați-l apoi pe desktop.

Instalați WhatsApp-ul pe noul telefon, conectați dispozitivul la calculator sau la laptop și pur și simplu copiați backup-ul conversațiilor.

Acum că ați aflat cum procedați dacă nu aveți un Android performant, haide să vedem în continuare cum funcționează backup-urile locale. Este important de știut că telefonul stochează fișierele locale de backup pe o perioadă de maximum 7 zile. Backup-ul automat se face în fiecare zi, la ora 2 dimineața. În mod normal, trebuie să aveți un folder numit sdcard/WhatsApp, unde veți găsi conversațiile salvate. Dacă nu îl găsiți sub această denumire, căutați ”stocare internă” sau ”stocare principală”.