Cum l-au ajutat părinții lui David Popovici să ajungă campion: „Îmi place să fiu disciplinat și să am grijă de timpul meu” Mama lui a făcut sacrificii imense pentru programul riguros al tânărului

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 31 iul 2024, 10:09

David Popovici, susținut de părinți în îndeplinirea visului de campion 

Sursa: Inquam Photos / Colette Rochefort

Un campion. Acesta este cuvântul care îl descrie pe românul ce ne-a făcut mândri la Jocurile Olimpice de la Paris și continuă să ne surprindă pe zi ce trece nu doar cu performanețele sale sportive, ci și cu educația sa bine formată.

Un tânăr de 19 ani, David Popovici a devenit un exemplu de perseverență și succes pentru generațiile viitoare. Povestea sa este una deosebită, caracterizată prin dedicare și pasiune pentru înot, dar și prin învățăturile primite de la părinți înainte de a intra în lumea fascinantă a acestui sport.

Citește și: Câți bani va primi David Popovici după ce a cucerit medalia de aur la JO 2024. Premiul generos va fi acordat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român

David Popovici, primul bărbat campion olimpic din istoria înotului românesc

David Popovici a devenit luni, 29 iulie, primul bărbat campion olimpic din istoria înotului românesc.

Tânărul înotător a câştigat medalia de aur în proba de 200 metri liber, luni seară, la Jocurile Olimpice de la Paris. După o cursă extrem de intensă, David a încheiat proba într-un minut, 44 de secunde şi 72 de sutimi.

David a început să înoate la vârsta de 4 ani, la recomandarea unui medic. Acesta sugerase înotul ca terapie pentru scolioza incipientă de care suferea băiatul. Ce a început ca o necesitate medicală s-a transformat rapid într-o pasiune pentru David, care s-a simțit imediat în largul său în apă.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Cinci ani mai târziu, la doar 9 ani, David își începea pregătirea serioasă sub îndrumarea unui antrenor de excepție, Adrian Rădulescu, fost înotător de performanță. Sub atenta supraveghere a lui Adrian, David a început să bată recorduri naționale și să atragă atenția în lumea sportului din România.

„Am simțit că asta vreau să fac la cel mai înalt nivel de pe la vreo 9 ani, 10 ani când am fost la primul meu campionat național și am și bătut primul meu record național", a spus David Popovici  într-un interviu, conform Observator.

Cum l-au ajutat părinții lui David Popovici să ajungă campion

Părinții lui David au avut un rol esențial în dezvoltarea lui, învățându-l de mic importanța muncii și a dedicației. L-au susținut necondiționat, oferindu-i sprijinul necesar pentru a-și urma visul. Ei au fost cei care i-au insuflat încrederea în propriile forțe și l-au învățat să-și urmărească cu perseverență obiectivele.

Astăzi, la 19 ani, David Popovici este nu doar un campion, ci și o sursă de inspirație pentru mulți tineri.

Povestea sa arată că, atunci când pui suflet și muncești din greu, poți ajunge cel mai bun. 

„Prefer să citesc în timpul liber decât să stau pe telefon până la nesfârșit. Uneori sunt prins în capcană şi eu, însă încerc pe cât posibil să fac tot ce e mai bun. Îmi place să fiu disciplinat, e mai mult un mod de viaţă. Sunt tânăr şi mai am multe de trăit.

Dar îmi place să trăiesc simplu, să fiu disciplinat şi să am grijă de timpul meu. Pentru că e unul dintre lucrurile cele mai importante", a mai spus  David Popovici.

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!