Cum ne influenteaza sanatatea scaderea brusca a temperaturii? Iata care sunt cele mai afectate persoane si ce masuri pot fi luate!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 12 sep 2020, 03:00

Scaderea brusca de temperatura atrage dupa sine probleme grave de sanatate, deoarece organismul uman se adapteaza de regula, la aceste schimbari de temperatura in 14 zile.

Dupa ce in zilele trecute temperatura a urcat pana la aproape 30 de grade Celsius, astazi, brusc, ne confruntam cu o scadere brusca cu pana la 15 grade Celsius, din cauza masei de aer polar care a acoperit intreaga tara.

Trecerea brusca de la vreme calda, specifica sfarsitului de vara, cu peste 25 de grade Celsius, la vreme rece, cu ploaie si temperaturi scaazute, afecteaza in special copiii, batranii si bolnavii cronici, ducand la dezechilbre grave. 

 

 

Scaderea temperaturii duce la agravarea problemelor cardiace

Astfel, persoanele care sufera de hipertensiune arteriala, afectiune ce poate fi tinuta sub control, risca sa faca un atac de cord. Una dintre explicatii ar fi ca aceste schimbari climatice interactioneaza cu medicamentele prescrise pacientilor hipertensivi. Printre persoanele cele mai afectate de schimbarile bruste de temperatura se numara fumatorii.

 

Scaderea temperaturii declanseaza dureri reumatismale 

Din cauza aerului rece si umed, persoanele care sufera de reumatism se confrunta cu dureri foarte mari. Mai mult decat atat, fronturile de aer umed  agraveaza diferitele forme de reumatism cronic degenerativ.

 

Scaderea temperaturii poate sa duca la aparitia virozelor, pe fondul unei imunitati scazute

In momentul in care organismul este practic fortat sa treaca brusc de la o temperatura de vara, la mai putin, de 17° C, acesta este slabit instantaneu.

Explicatia este ca incearca sa faca fata acestei treceri, fiind confruntat cu umezeala si frigul. Sistemul imunitar slabeste, iar organismul devine vulnerabil in fata virozelor. Totodata, prezenta polipilor nazali, alergiilor, care afecteaza mucoasa nazala si a stresului prelungit cresc riscul aparitiei virozelor. 

 

 

Scaderea brusca a temeraturii poate sa duca frecvent si la ameteli, dureri de cap si stare de oboseala excesiva

Exista multi oameni care acuza o stare de oboseala acuta, o astenie fizica si psihica, o stare de somnolenta continua si chiar depresie, cu toate ca se odihnesc corespunzator. Din acest motiv, este bine sa ajutam sistemul imunitar consumand, pe de o parte, multe legume si fructe, deoarece contin vitamine si minerale, iar pe de alta parte, suplimente nutritive. Astfel, putem preveni afectiunile provocate de aceste oscilatii de temperatura.

(sursa:sfatulmedicului.ro)

 

 

Taguri: