Deși majoritatea oamenilor așteaptă temperaturile ridicate pentru a petrece mai mult timp în aer liber, trebuie să ne pregătim pentru temperaturile ridicate astfel încât să nu se îmbolnăvim din cauza căldurii.
Citește și: Cum poate ucide căldura extremă și cum poți fi în siguranță?
Cum ne protejăm de temperaturile ridicate din această perioadă a anului
Vara este anotimpul perfect pentru oamenii ce își doresc să petreacă cât mai mult timp în aer liber, însă în momentele zilei în care temperaturile ajung să atingă peste 35 de grade Celsius, statul în soare nu este recomandat, mai ales pentru adulții mai în vârstă, copiii mici și persoanele cu afecțiuni cronice.
Pentru a trece cu bine de aceste temperaturi ridicate este necesar să ne hidratăm foarte bine, astfel trebuie să consumăm cât mai multe lichide, chiar dacă nu ne este neapărat sete.
Materialul recomandat pentru articolele vestimentare este bumbacul, astfel încât transpirația să se poată evapora. De altfel, atunci când trebuie să ieșim este necesar să ne protejăm ochii cu ajutorul ochelarilor de soare cu lentile colorate din categoria 3, iar capul trebuie să fie acoperit cu o eșarfă, șapcă sau pălărie.
În aceste zile caniculare este recomandat să stăm departe de băuturile alcoolice, dar și de cele ce au cofeină deoarece accelerează pierderea de lichide. În cazul în care aveți un aer condiționat sau un ventilator, acesta vă este de ajutor în momentele caniculare ale zilei, în cazul în care stați într-o încăpere.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Citește și: Cum să scapi într-un minut de căldura din mașină. Specialiștii au găsit soluția
Cum ne putem răcori în această perioadă caniculară?
În cazul în care nu avem un aer condiționat în căminul nostru, atunci există și alte moduri în care putem să ne răcorim în această perioadă caniculară, iar primul pas pe care trebuie să îl respectăm este hidratarea de care are nevoie organismul nostru, astfel trebuie să consumăm cât mai multe lichide.
Pentru a avea o senzație de răcoare pe parcursul zilei putem folosi un gel de duș cu extract de mentă, deoarece acest ingredient activează receptorii cerebrali care îi spun corpului că mănânci sau simți că este rece. Dacă aerul condiționat nu este în casa noastră, putem folosi câteva pungi de gheață pe care le putem pune pe încheieturi sau în jurul gâtului.
Cum pe parcursul zilei, temperaturile sunt ridicate, este recomandat să deschidem geamurile dimineața și seara, atunci când e mai răcoare, iar acestea trebuie să fie închise pe parcursul perioadei caniculare.
Citește și: E bine să bem cafea sau bere pe caniculă? Ce spun medicii
Sursa: libertatea.ro