Cum ne protejăm părul atunci când mergem la mare?

Autor: Bianca Vidoi

Trucuri pentru un păr sănătos la mare

Sursa: Unsplash

Atunci când vine vara, protecția solară devine indispensabilă pentru români, însă părul este neglijat, în special când mergem la mare.

Soarele nu ne poate afecta doar pielea, atunci când nu folosim protecție solară, dar și părul, în special atunci când mergem la mare. Este foarte important să îi oferim părului o atenție deosebită în perioada de vară a anului, deoarece razele ultraviolete pot afecta podoaba capilară a românilor. Iată cum ne protejăm părul atunci când mergem la mare.

Sfaturi pentru un păr sănătos atunci când mergem la mare

Românii își protejează piele de razele ultraviolete și adesea uită că și părul suferă foarte mult din cauza soarelui, fiind afectat și de impuritățile ce se află în aer. Părul devine și mai sensibil atunci când mergem la mare și suntem expuși direct la razele ultraviolete, iar unul dintre cele mai importante sfaturi pentru a avea un păr sănătos și pe timpul verii este să ne acoperim părul când urmează să fie expus în soare direct.

Prin acoperirea părului ajutăm și scalpul capului, astfel este necesar să folosim o pălărie, șapcă sau un turban și atunci când intrăm în apă, dar și când stăm pe plajă. Un alt sfat pe care îl oferă specialiștii pentru a ne menține sănătatea părului atunci când mergem la mare este să folosim o mască hidratantă sau un ulei de păr, urmând să prindem părul într-un coc.

Acesta este un mod rapid de a proteja părul și de apa sărată a mării, dar și de razele ultraviolete.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Citește și: Principala cauză a cancerului de piele! Nu faceţi această greşeală! Vă poate ucide!

Pe rețelele sociale a început să devină cunoscut un mod de hidratare a părului pentru momentele în care mergem la piscină, însă acest truc poate fi folosit și când mergem la mare. Acest truc implică udarea părului cu apă curată înainte de a intra în apa cu clor de la piscină, deoarece „părul tău va acționa ca un burete pentru a absorbi apa curată, reducând contactul cu clorul”.

Este recomandat ca după ce părul nostru are contact cu apa plină de clor să ne spălăm părul, astfel încât să nu riscăm să rămânem cu acea substanță în firele de păr, a declarat Nicky Clarke, cea ce s-a ocupat de părul prințesei Diana și a altor personalități cunoscute, potrivit mirror.co.uk.

Părul vopsit și cel blond este cel mai afectat de soare

Nu toate nuanțele de păr sunt afectate la fel de mult de către razele ultraviolete, iar specialiștii atrag atenția asupra persoanelor ce au părul vopsit sau blond, deoarece acestea sunt cele mai afectate de sezonul cald. „De obicei, părul vopsit este mai uscat, mai poros şi degradat faţă de cel natural. Cu atât mai mult în cazul blondelor, al căror fir a fost şi mai traumatizat, mai abuzat chimic. Din acest motiv, la contactul cu apa din piscină, care e plină de clor, părul blond capătă o nuanţă verzuie. Cu cât este mai poros şi mai degradat, cu atât se înverzeşte mai repede. Şi o singură intrare în piscină e suficientă. Regula nu se aplică în cazul blondelor naturale”, spune hair-stilistul Alin Smith, potrivit click.ro.

Deși persoanele blonde pot suferi mai mult din cauza razelor ultraviolete, nici roșcatele și brunetele nu pot sta liniștite, deoarece soarele decolorează părul cu până la două nuanţe, iar apa cu clor sau apa sărată facilitează procesul de uscare și deteriorare a firului de păr.