Țânțarii pot provoca foarte mult disconfort oamenilor, aceștia fiind prezenți în păduri, la piscină, la terasă, iar adesea își fac veacul și în casele oamenilor. Iată câteva remedii ce pot preveni apariția țânțarilor în jurul vostru.
Citește și: Pastila de țânțari e apa plată! Trucul care te ajută să scapi rapid de micile insecte
Cum ne putem feri de țânțari?
Oamenii ce sunt cei mai predispuși la mușcăturile de țânțari din cauza unei combinații de miros, lumină, căldură și umiditate. Vara, oamenii se luptă adesea cu țânțarii și mușcăturile acestora, iar pe lângă faptul că aceștia sunt enervanți, înțepăturile acestora transmit diverse boli. Unul dintre cele mai periculoase tipuri din țânțari găsit în țara noastră este West Nile, iar acesta poate produce boli grave și pot duce chiar la deces.
Simptomele pe care oamenii le resimt sunt similare cu cele ale gripei, mai exact febră ridicată și dureri intense de cap, dureri musculare, vărsături, erupții cutanate sau frisoane. Este recomandat ca oamenii ce simt astfel de simptome să meargă imediat la doctor, virul putând să apară la oameni la 5-7 zile după ce oamenii au fost ciupiți de țânțari.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
De-a lungul anilor s-au dezvoltat o serie de uleiuri și produse ce aplicate pe piele pot ține țânțarii departe, însă adesea oamenii își doresc să folosească tratamente naturale, care să nu le afecteze pielea și să aibă în componența lor diferite elemente chimice.
Citește și: Cum sa ai grija de sanatatea ta vara? Asa te protejezi mai bine!
4 uleiuri ce sunt folosite împotriva țânțarilor
Oamenii ce își doresc să folosească diferite remedii naturale pentru a ține la distanță țânțarii au de unde alege, 5 uleiuri pe care toată lumea le poate achiziționa din magazine. Uleiul de arbore de ceai poate fi folosit și pentru acnee, însă și pentru a te feri de mușcăturile țânțarilor. În cazul în care avem ulei de mentă, putem să îl folosim pentru a ne da pe piele în dorința de a scăpa de aceste insecte, însă putem zdrobi câteva frunze de mentă și să folosim pasta pentru a o folosi.
Dacă amestecăm 24 de picături de ulei de scorțișoară pentru fiecare 120ml de apă, formăm astfel un amestec pe care îl pulverizăm pe piele, articolele vestimentare, în jurul casei sau pe plante pentru a ne proteja de aceste insecte. Putem folosi și ulei de cimbru pentru a scăpa de mușcăturile inconfortabile de țânțari, astfel trebuie să combinați 4 picături de ulei esențial de cimbru la fiecare linguriță de ulei de bază, precum cel de măsline, după care o folosim pe piele, relatează viva.ro .
Citește și: Tătăneasa este o plantă medicinală de care oamenii trebuie să afle. Iată ce riscuri prezintă consumul ei