Cum ne putem proteja de radiațiile ultraviolete. „Chiar și o expunere de câteva minute poate produce deteriorări la nivelul pielii”

Author: Bianca Vidoi

Cum ne putem proteja de radiațiile ultraviolete

Sursa: Unsplash

Vara și-a făcut simțită prezența cu temperaturi ridicate, iar oamenii încep să pună accent pe metodele prin care să se protejeze de radiațiile ultraviolete ale soarelui.

Perioada în care pielea noastră este supus mai multor riscuri a început, iar oamenii trebuie să ofere o atenție cât mai ridicată asupra pielii, astfel încât în momentele în care temperaturile sunt caniculare, aceasta să fie întotdeauna hidratată.

Citește și: Un aparat obișnuit de la salonul de manichiură poate cauza cancer?

Cum ne putem proteja de radiațiile ultraviolete

Bronzul este tot mai căutat de oameni, începând de la sfârșitul primăverii și până la începutul toamnei, însă bronzul perfect după care toată lumea tânjește poate cauza diferite probleme pielii. Bronzul pe care femeile și-l doresc trebuie să fie uniform și cât mai închis la culoare, realizat fie natural, fie artificial, prin creme autobronzante sau solar, însă expunerea pentru perioade îndelungate radiațiile UV ale soarelui poate determina arsuri solare, tulburări de pigmentare, cancer de piele și îmbătrânirea pielii. 

Pentru a evita ca în această perioadă a anului să ne cauzăm diferite probleme ale pielii din cauza radiațiilor ultraviolete este necesar să ne formăm o rutină de îngrijire a pielii. Pe tot parcursul anului este necesar să aplicăm un produs cu protecție solară, iar vara putem să adăugăm și alte elemente ce ne pot proteja, precum pălăriile sau ochelarii de soare.

Zonele expuse la soare trebuie să fie acoperite cu un produs cu protecție solară, iar recomandările dermatologului Adelina Dianu nu se opresc aici.

Hainele pe care le purtăm trebuie să fie cât mai lejere și din bumbac sau alte materiale naturale precum inul. Nu trebuie să uităm să folosim SPF și în zona gâtului sau a decolteului, zone pe care mulți oameni o uită, astfel dezvoltându-se afecțiuni în acestea. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Vara se pot observa și multe persoane cu arsuri solare, care chiar dacă par inofensive, cauzate în mod repetat pot provoca apariția melanomului, ce este o formă de cancer de piele.

Pentru a evita arsurile trebuie să folosim produse cu SPF 50+ pe zonele expuse, iar în cazul în care transpirăm, ne ștergem sau intrăm în apă, produsele trebuie să fie refolosite de câte ori este nevoie.

Citește și: Cât de des trebuie să mergi la medic?

Ce produse cosmetice nu sunt recomandate pe parcursul verii?

Deși temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate, doamnele și domnișoarele tot își doresc să folosească diferite produse cosmetice înainte de a pleca din casă, însă unele dintre acestea nu sunt recomandate în perioada caniculară. Femeile trebuie să evite să folosească produsele cu rol puternic exfoliant sau care pot sensibiliza pielea deoarece acestea pot duce la apariția petelor pigmentare.

În această perioadă a anului trebuie să avem în baia noastră tot mai multe „produse hidratante cu textură lejeră, cum sunt serurile, mist-urile și cremele de tip loțiune sau gel, care se absorb rapid în piele și nu lasă peliculă”, adaugă dermatologul, potrivit unica.ro. Bineînțeles că există anumite ingrediente după care putem să ne uităm în diferitele produse cosmetice, precum acid hialuronic, ceramide, vitamina C sau vitamina B3.

Citește și: Bronzul perfect poate să ne lase pielea cu sechele. Cum să ne protejăm de soare