Cum ne răsfățăm tenul toamna? Trucuri pentru un ten sănătos

Author: Bianca Vidoi
Trucuri pentru un ten sănătos
Sursa: freepik

Tenul nostru are nevoie de o îngrijire specială la fiecare început de anotimp, iar aceasta este rețeta perfectă pentru începutul toamnei.

Tenul nostru are foarte mult de suferit atunci când trecem de la temperaturile ridicate de vară la cele mai scăzute din timpul toamnei, astfel are nevoie de mai multă atenție din partea noastră.

Citește și: De ce mâinile îmbătrânesc mai repede decât fața

Cum ne răsfățăm tenul toamna?

Pielea noastră este foarte sensibilă, iar aceasta resimte imediat schimbările de temperatură, astfel încât la începutul fiecărui anotimp are nevoie de mai multă atenție din partea noastră.

Tenul nostru a avut de suferit după vacanțele în locațiile pline de soare, radiațiile UV punându-și amprenta pe chip, însă există metode prin care putem să ne ajutăm piele.

Temperaturile scad, iar tenul nostru se deshidratează, astfel încât hidratarea corectă a tenului este primul aspect la care trebuie să fim atenți. Este recomandat să folosim creme hidratante în această perioadă, ideal ar fi ca acestea să fie recomandate de medic astfel încât să fie tratamentul perfect pentru tenul nostru.

Deși razele soarelui nu mai sunt la fel de puternice sau vizibile pe cer, acestea ne afectează tenul, astfel încât este recomandat să continuăm să folosim protecția solară și după ce vara a trecut. Crema de soare pe care o folosim trebuie să aibă minim SPF 30, iar aceasta trebuie aplicată în fiecare dimineață, înainte să plecăm din casă deoarece razele UV duc la îmbătrânirea prematură a pielii, dar și la alte probleme ale acesteia.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Tenul nostru are nevoie de o exfoliere în această perioadă a anului deoarece celulele moarte se acumulează mai rapid pe suprafața pielii din cauza aerului uscat, dar și a temperaturilor ce scad. Exfoliantul de față pe care îl folosim trebuie să fie ușo, astfel încât să nu ne irite pielea.

Citește și: Care sunt cele mai frecvente infecții cu transmitere sexuală și cum să le previi?

Alte moduri în care ne putem ajuta tenul

Alături de cremele hidratante trebuie să folosim și creme cu antioxidanți, ce ne ajută la regenerarea tenului, după lupta acestuia cu temperaturile ridicate, dar și de razele UV. „În această perioadă, tenul are nevoie de produse bogate în antioxidanți, cum ar fi vitaminele C și E.

Antioxodanții protejează tenul de radicalii liberi și factorii externi ce l-ar putea afecta într-un mod negativ, stimulând totodată producția de colagen.”, a relatat medicul chirurg estetician Iancu Morad pentru unica.ro

Nu putem uita de buzele noastre, ce trebuie să fie tratate cu aceeași atenție și grijă cu care ne îngrijim tenul. Medicii esteticieni recomandă acidul hialuronic pentru pregătirea buzelor pentru sezonul rece deoarece acestea adaugă un plus de hidratare buzelor, alături de un aspect mărit al acestora, pe care multe femei îl preferă.

Citește și: Cum să te protejezi în zilele când indicele temperatură-umezeală (ITU) depăşeşte pragul critic