Ea a declarat ca, pentru a-i face pe cei mici sa ne asculte, trebuie sa eliminam "nu"-urile din vocabularul nostru.
"Pentru a-l face pe cel mic sa ne asculte trebuie sa scoatem "nu"-urile din vocabularul nostru. "Inceteaza sa", "Opreste-te din a" sau "Opreste-te sa", putem sa rostim interdictii la o maniera afirmativa din punct de vedere gramatical. "Nu"-urile acestea explicite nu au niciun fel de impact asupra mintii inconstiente".
Raspunzand unei intrebari venite de la o telespectatoare, Irina Petrea a declarat ca nu exista o anumita varsta la care ar trebui sa-i fie interzis copilului sa mai foloseasca suzeta sau sa bage degetul in gura.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
"Depinde de perceptie.
Irina Petrea a spus si cum trebuie procedat atunci cand cei mici refuza sa consume un anumit aliment.
"Fiecare individ are gustul lui. Sunt copii mai mancaciosi si copii mai putin mancaciosi. Au sensibilitati diferite, este foarte important sa nu fortezi. Are voie sa guste dintr-un aliment, dupa care sa il refuze. Acel aliment poate fi gatit altfel, pentru ca de foarte multe ori nu gustul este refuzat, ci textura. In al doilea rand, romanul are obiceiul sa gateasca amestecat si sa creada ca, daca dau mancare variata copiilor, e si grozava.Copiilor le plac mancarurile simple, nu le amestecati mancarea. Salata e nesuferita unui copil mic".