Cum pot afla românii câți bani mai au pe cardurile cu tichete sociale. Acestea nu pot fi verificate la bancomat

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 06 iun 2023, 01:00

Modalitatea prin care pot fi verificate cardurile cu tichete sociale 

Sursa: Facebook

Românii care primesc tichete sociale pe card în vederea cumpărării de alimente nu pot verifica la bancomat suma rămasă pe card. Iată ce trebuie să facă pentru a afla câți bani mai au în cont.

Cardurile cu vouchere sociale se încarcă la fiecare două luni și sunt acordate românilor care fac parte din familii vulnerabile prin programul „Sprijin pentru România”. Iată ce trebuie să facă românii pentru a verifica suma de bani rămasă pe cardul cu tichete sociale. 

Cum se face verificarea cardurilor cu tichete sociale pentru mâncare? 

Dacă în cazul cardurilor normale este suficientă introducerea acestora în bancomat pentru a verifica soldul rămas, cardurile cu tichete sociale pentru mâncare nu pot fi verificate folosind această metodă.

Mai exact, persoanele care primesc aceste carduri și nu știu ce sumă de bani au în cont fie se pot adresa telefonic emitentului cardului, fie pot folosi aplicația disponibilă pentru telefonul mobil. Firmele care emit aceste carduri sunt Edenred, Sodexo și UP România, potrivit avocatnet.ro. 

Cea mai simplă modalitate prin care poate fi verificată suma de pe card este folosind aplicația de mobil, aceasta actualizându-se în timp real, după fiecare plată.

Reamintim că aceste tichete sociale, în valoare de 250 de lei, se acordă la fiecare două luni și sunt disponibile pe card. Acestea reprezintă un ajutor din partea statului pentru cumpărarea de alimente. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cea de-a doua tranșă de bani urmează să intre pe cardurile cu vouchere sociale pe data de 8 septembrie 2022. 

Citeste si: Cererile se depun de azi! Se dau 700 de lei de la stat! Unde trebuie să depui actele

Până când vor fi acordate voucherele sociale în valoare de 250 de lei? 

Autoritățile oferă vouchere sociale în valoare de 250 de lei persoanelor care au venituri reduse, după cum urmează:

  • pensionarii din sistemul public de pensii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei
  • persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei
  • familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei
  • familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei
  • familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare
  • persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare

Voucherele sociale pentru cumpărarea alimentelor sunt emise pe card, acesta din urmă fiind încărcat la fiecare două luni. Românii din categoriile menționate anterior vor primi carduri cu tichete sociale până la finalul acestui an, iar sumele de pe card vor putea fi folosite timp de 12 luni de la data încărcării lor. 

Cardurile cu tichete sociale pot fi folosite doar de beneficiari, în baza actului de identitate.

Pot exista și excepții în cazul în care beneficiarul nu se poate deplasa pentru a face cumpărăturile. În această situație, cardul poate fi încredințat unei alte persoane, dar împreună cu buletinul.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu spune ce se întâmplă cu abonamentele gratuite de transport pentru învățământul superior