Cum pot locuitorii de la bloc să aibă facturi mai mici la curent. Prețurile la energie electrică sunt din ce în ce mai mari, iar acest lucru îi face pe unii oameni să strângă cureaua chiar mult mai mult decât ar fi făcut-o în mod normal.
Cum pot locuitorii de la bloc să aibă facturi mai mici la curent?
Energia verde este cea mai bună modalitate prin care locuitorii de la bloc pot avea parte de energie, fără să mai trebuiască să scoată din buzunar sume exorbitante.
Prin intermediul programului „Casa Verde”, care se vrea a fi extins, locuitorii de la bloc pot fi sprijiniți în ceea ce privește achiziționarea panourilor fotovoltaice.. Cu toate acestea, cel puțin pentru moment, ideile sunt doar la nivelul de discuție.
Mai mult decât atât, chiar dacă nu ar fi găsite soluții care să permită ca energia să fie distribuită apartamentelor, pentru a putea fi acoperit consumul individual, se va putea scăpa de electricitatea consumată la comun (iluminatul scării blocului și a liftului).
Cu toate acestea, cheltuielile pentru ca această idee să fie implementată sunt destul de mari și, ținând cont de spațiul limitat de la bloc, și locul reprezintă o problemă.
Citeste si: Noi scumpiri din toamnă. Prețurile vor crește cu „cel puțin 20%-30%”
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
„Ar fi bine să găsim o soluție și pentru blocuri. Acolo lucrurile sunt mult mai complicate din punct de vedere tehnic în primul rând, pentru că energia produsă nu se poate repartiza pe apartamente”, a spus Barna Tanczos, ministrul Mediului.
Solicitările de finanțare depuse nu au fost analizate în totalitate
În momentul de față, din totalul de 44.000
de solicitări de finanțare depuse, au fost analizate aproximativ 20%.„Pe de altă parte, oamenii ar fi mulțumiți să acopere măcar consumul de curent electric din spațiile comune, cum ar fi casa scării sau funcționarea liftului. În Sibiu, primăria a aprobat deja instalarea de panouri fotovoltaice pe blocurile cu acoperiș tip șarpantă și pe cele care au terase, cu condiția să nu fie alterată estetica imobilelor”, a mai transmis ministrul Mediului, Barna Tanczos.
„Curentul, chiar dacă e doar pentru casa scării, e ceva. Orice ban care îți vine și nu îl dai, e un lucru foarte bun. Pentru o asemenea investiție, toți vecinii trebuie să se pună de acord. Până să extindă programul Casa Verde, autoritățile trebuie să-l facă să funcționeze. În acest moment, Administrația Fondului pentru Mediu a reușit să analizeze doar 18% din cele peste 44.000 de solicitări de finanțare depuse”, a spus și Ioan Constantinescu, președintele asociației de proprietari, conform romaniatv.net.