Cum poți afla cine este persoana care te sună cu număr ascuns de pe un telefon Android sau iOS

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 11 mar 2023, 17:48
Aplicația care vaajută să aflati cine va sună cu număr necunoscut
Sursa: unsplash.com

Persoanele care sună cu număr ascuns pot fi depistate cu ușurință. Indiferent dacă este vorba despre un telefon Android sau iOS, există soluții pentru a afla cine încearcă să vă contacteze de pe un număr privat.

Tuturor ni s-a întâmplat măcar o dată să fim sunați de pe un număr ascuns. Chiar dacă persoana respectivă crede că nu se poate afla care este numărul de pe care apelează, adevărul este cu totul altul. Există aplicații care pot fi folosite atât pe telefoanele Android, cât și pe iOS, cu ajutorul cărora veți afla imediat care este numărul care vă apelează. 

Aplicația care te ajută să afli cine te sună cu număr necunoscut, în câteva secunde

În momentul în care sunteți sunat de cineva care își ascunde numărul, bineînțeles că prima variantă ar fi să nu răspundeți la apel. Cu toate acestea, dacă vă doriți să aflați cine vă sună cu număr necunoscut, o puteți face destul de ușor. 

Primul pas este să vă instalați pe telefon aplicația care vă va ajuta în depistarea numărului necunoscut. Aceasta funcționează într-un sistem de crowdsourcing.

După ce o instalați, trebuie să vă creați un cont. În acest fel, aplicația va avea acces la lista dumneavoastră de contacte din agenda telefonică. 

Citește și: Cele mai tari glume de pe internet după ce s-a aflat că Elon Musk ar putea veni în România: „Abia așteaptă românii la intersecție să îi șteargă geamurile de la rachetă”.

Așa cum procedați dumneavoastră, la fel o vor face și ceilalți utilizatori ai aplicație.

Acest lucru înseamnă că atât lista dumneavoastră de contacte, cât și a celorlați utilizatori vor fi introduse în baza de date a aplicației. Peste două miliarde de numere de telefon sunt în acest moment în respectiva aplicație. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Este vorba despre aplicația Truecaller. Aceasta poate fi descărcată gratuit, atât pe telefoanele Android, cât și pe cele iOS. 

Cum funcționează aplicația care descoperă numerele ascunse

Odată ce ați instalat pe telefon aplicația Truecaler, trebuie să o configurați. Nu vă speriați. Sunt doar câțiva pași, foarte ușor de urmat, care vă vor ajuta în a înțelege mai bine cum funcționează aplicația. Ideal ar fi să aveți telefonul setat în limba română, pentru a nu avea nicio confuzie. 

Intrați în Setări, iar la opțiunea Blocarea și identificarea apelurilor, trebuie să-i dați permisiune aplicației Truecaller, pentru ca aceasta să fie activă.

În acest fel, veți fi informat în momentul în care veți primi apeluri de tip Spam. În această categorie intră toate apelurile de la operatorii de telefonie mobilă sau cele de la comercianți. 

Atunci când veți fi sunat de vreunul dintre aceste numere, ecranul telefonului se va înroși, avertizându-vă astfel că aveți un apel Spam.

Când vine vorba despre apelurile cu numere private, și mai de folos va fi aplicația VoiceIP.

Aceasta funcționează foarte simplu. În momentul în care sunteți sunat, apelul va fi deviat către VoiceIP. Trebuie să alegeți din setări opțiunea Deviați toate apelurile. De asemenea, aveți și opțiunile Deviați când respingeți apelul, Deviați când nu răspundeți sau Deviați când nu vă aflați în aria de acoperire. 

Ideal ar fi să alegeți prima variantă. Există și un cod util pentru a afla cine vă sună cu număr privat. *#30# este codul pe care îl puteți folosi și astfel, numărul care v-a sunat va apărea pe ecranul dumneavoastră. Dacă doriți să sunați dumneavoastră pe cineva cu număr ascuns, folosiți codul #31#.